Stiri

Modificari la Codul Rutier! Toti soferii trebuie sa stie asta. Ce patesti daca te filmezi cand conduci

Şoferii care folosesc telefonul mobil sau camera pentru a face filmări vor risca o amendă de câteva sute de lei, potrivit unui proiect de act normativ înregistrat recent la Senat. În plus, dacă din cauza filmatului alte persoane sunt puse în pericol, şoferii vor risca să-şi piardă permisul auto pentru trei luni.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: A. I.


Modificari la Codul Rutier! Toti soferii trebuie sa stie asta. Ce patesti daca te filmezi cand conduci

Propunerea legislativă pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost înregistrată marţi la Senat pentru dezbatere. Ca să se aplice, aceasta trebuie să treacă de Parlament şi de şeful statului.

Concret, proiectul prevede introducerea unei amenzi pentru şoferii care folosesc telefoane mobile sau camere pentru a face filmări în timp ce se află la volanul maşinii. Aceasta va fi de două sau trei puncte-amendă, adică, în prezent, 290 sau 435 de lei, la care se vor adăuga şi două puncte de penalizare.

Pe deasupra, dacă în timp ce filmează şoferul săvârşeşte o faptă care pune alte persoane în pericol, acesta va risca să-şi piardă permisul auto pentru o perioadă de 90 de zile, potrivit avocatnet.ro.

 

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Madalina Manole, victima unor criminali in serie?! Noi amanunte in bizara teorie a legaturii dintre artista si serviciile secreteicon photo

Stiri

Madalina Manole, victima unor criminali in serie?! Noi amanunte in bizara teorie a legaturii dintre artista si serviciile secrete

Botosaneanul care a lansat in spatiul public ipoteza asasinarii Madalinei Manole de catre serviciile secrete sustine ca a fost el insusi victima acestora.

Titlu secțiune