Moise Guran, despre primii ani petrecuti in Bucuresti! Si-a urat administratorul de bloc, care ii spunea “Oltenee!”

Moise Guran a venit in Bucuresti in urma cu multi ani, si ca orice provincial are multe amintiri despre perioada sa de inceput.

Distribuie pe:

Autor: Ana Maria Petre

fara descriereIn urma cu ceva timp, intr-un articol de pe blogul sau, jurnalistul a povestit ce l-a deranjat cel mai tare atunci cand a ajuns in Capitala, el fiind un…oltean.

“Un singur lucru m-a şocat, totuşi, atunci când am ajuns în Bucureşti … răutatea şi dispreţul cu care administratorul blocului din Balta Albă, în care stăteam cu chirie, pronunţa cuvântul oltenee! Nu îmi spunea Moise sau Gurane, dacă nu era administrator şi nu făcea lunar listele cu întreţinerea l-aş fi bănuit că nici nu ştia cum mă cheamă… Pentru el eram oltenee! Oltenee! plăteşte întreţinerea! Oltenee! îl sun pe tac-tu şi-i spun că faci petreceri, în loc să te ţii de şcoală… Oltenee! Ori de câte ori ne intersectam pe la scara blocului, îmi arunca acest cuvânt care ar fi fost ok pentru mine (doar am crescut cu Eterna Terra Nova), dacă nu l-ar fi pronunţat într-un mod ce ar fi trebuit să mă facă să mă simt cumva sub-om. Dacă ar fi făcut mişto sau m-ar fi întrebat dacă oltencele sunt fierbinţi, probabil aş fi râs, dar răutatea şi dispreţul lui mă făceau să-mi clocotească sângele oltenesc în vine”, a povestit Moise Guran.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate