Momente importante pentru eroul de la Londra! Ce s-a intamplat in urma cu cateva momente cu Florin Morariu!

Primarul Iasiului l-a facut cetatean de onoare pe barbatul care si-a riscat viata in atentatele teroriste de anul trecut din Anglia

Autor: Cornelia Ionescu

La mai bine de un an de la atentatele de la Londra, Florin Morariu se bucura inca de atentia oamenilor din Romania, cat si a celor din Marea Britanie. (ce face "eroul cu facalet" in acest moment in Romania si de ce a luat decizia radicala de a nu se mai intoarce in Marea Britanie)

Considerat un adevarat erou dupa ce a salvat 20 de persoane de focurile teroristilor, romanul, originar din Iasi, a fost decorat deja de autoritatile din Anglia. 

In urma cu doua luni, Morariu a primit un fax prin care era anuntat ca va fi decorat de Regina Marii Britanii cu ordinul „The Queen’s Commendation for Bravery”.

“Am fost instiintat pe mail de aceasta distinctie. Am inteles ca premierul Theresa May a facut propunerea, iar Regina Angliei a acceptat-o. Ma onoreaza aceasta numire, dar afirm acelasi lucru.

Am facut un lucru pur omenesc pe care l-as repeta daca ar fi cazul”, a spus Florin Morariu, care a mai specificat si faptul ca diploma ii va fi inmanata de reprezentantii misiunii diplomatice a Marii Britanii in Romania.

Florin Morariu a mai primt o distinctie importanta! Ce a decis primarul Iasiului

Dupa o scurta perioada, Florin a fost instiintat ca trebuie sa se prezinte la Londra, pentru o noua distinctie, de data aceasta din partea politiei britanice! Evenimentul a fost unul sobru, iar

Morariu s-a dovedit foarte emotionat:

“A fost o ceremonie frumoasa si extrem de impresionanta. Toti ofiterii s-au comportat cu mine impecabil! M-am simtit onorat si totodata mandru ca am putut ajuta in momente critice niste oameni pe care nu ii cunosteam, dar carora le-am salvat viata. Daca ar fi sa ma intorc in timp, as face acelasi lucru, as sari si in foc pentru a nu lasa pe cineva sa moara”, a declarat Florin Morariu.

Mai mult, Florin Morariu a mai primt o distinctie importanta, de data aceasta in Romania! Concret, vineri, in sedinta extraordinara organizata de primarul Mihai Chirica, eroul de la Londra a primit titlul de “Cetatean de onoare al Iasiului”.

Citeste ce a declarat Florin Morariu despre acest moment important din viata lui doar pe stirilekanald.ro

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies