Moș Nicolae 2020. Ce cadouri se pun la noapte în ghete?

Moș Nicolae 2020. An de an pe fata de 6 decembrie se sărbătorește Sfântul Nicolae și tot în dimineața acestei zile, copiii găsesc în ghete darurile de la Moș Nicolae.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Moș Nicolae 2020. Sfântul Nicolae este considerat ocrotitorul copiilor, al fetelor nemăritate, dar și al celor sărmani.

În noaptea de 5 spre 6 decembrie, copiii din întreaga lume îl așteaptă pe Moș Nicolae, care vine să le aducă daruri în ghetuțe.

Legenda spune că Moș Nicolae a ajutat trei fete sărmane care erau obligate să se mărite. Astfel, Sfântul Nicolae a lăsat la poarta casei în care locuiau fetele, câte un săculeț cu aur pentru fiecare, pentru ca tatăl lor să nu le mai oblige să se mărite și să aibă cu ce să le hrănească. 

Moș Nicolae 2020. Povestea Sfântului Nicolae

Sfântul Nicolae s-a născut în cetatea Patara din Asia Mică (În prezent Turcia) în anul 270. Numele lui se traduce din limba greacă drept „biruitor de popoare”. De-a-lungul vieții, Sfântul a fost episcop în orașul Myra, situat în actualul teritoriu al Turciei. După ce părinții i-au decedat, Sfântul Nicolae a împărțit săracilor toată averea moștenită de la părinți, după care a plecat la Ierusalim ca slujitor al Domnului.

Moș Nicolae 2020 data
Moș Nicolae 2020 - daruri pentru copii[Sursa foto: Shutterstock]

Datini și obiceiuri de Moș Nicolae în 2020

Moș Nicolae 2020. În credința populară, Sfântul Nicolae mai este numit și San-Nicoara. În unele regiuni ale țării, în ziua Sf. Nicolae, creștinii aduc crenguțe în casă, pe care le păstrează în apă lângă icoane.

Citeste si: Noi indicii din noaptea jafului, care a avut loc în locuința lui Culiță Sterp- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Idei de cadouri de Moș Nicolae 2020. Cum să-ți surprinzi apropiații și ce cadouri poartă ghinion

Citeste si: Pe cât e Moș Nicolae 2020? Noaptea sfântă în care cerul se deschide și Sfântul poate fi văzut la dreapta Tatălui

Dacă crenguțele înfloresc până la Revelion, anul care va veni va fi unul roditor. În tradiția populară se spune că în ziua Sfântului Nicolae începe cu adevărat iarna. Astfel, Moșul își scutură barba și începe să ningă.

Moș Nicolae 2020 data
Cadouri de Moș Nicolae[Sursa foto: Shutterstock]

Când vine Moș Nicolae în 2020

Moș Nicolae 2020. Moș Nicolae este așteptat de copiii din lumea întreagă în noaptea de 5 spre 6 decembrie. Toți copiii își lustruiesc ghetuțele de cu seară pentru ca Moșul să le lase daruri neprețuite. Însă cei care nu au fost cuminți, vor primi de la Moș Nicolae o nuielușă, care să îi atenționeze să fie cuminți și să îi asculte pe părinți. În 2020, Moș Nicolae va veni la copiii din întreaga lume într-o zi de sâmbătă.

Nu trebuie să uităm faptul că, de obicei, Moș Nicolae nu este cel care vine cu cadouri scumpe, ci cu dulciuri și fructe. Asta ca să nu mai vorbim de faptul că pentru copiii care nu au fost cuminți în decursul anui, Moș Nicolae ar putea să vină doar cu o nuielușă. Și, atenție, de acelasi tratament ar putea să aibă parte chiar și adulții!

Rugăciune către Sfântul Ierarh Nicolae

"O, preabunule părinte Nicolae, păstorul și învățătorul celor ce aleargă cu credință către a ta folosire și cu fierbinte rugăciune te cheamă pe tine, sârguiește degrab a le ajuta. Izbăvește turma lui Hristos de lupii ce o răpesc pe ea și toate părțile creștinești le ocrotește și le păzește, prin sfintele tale rugăciuni, de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boală și de moarte grabnică. Și precum ai miluit pe cei trei bărbați care ședeau în temniță și i-ai izbăvit pe ei de mânia împăratului și de tăierea sabiei, așa ne miluiește și pe noi cei ce cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul suntem întru întunericul păcatelor și ne izbăvește de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic ca prin mijlocirea ta, cu ajutorul, cu mila și cu harul lui Hristos, Dumnezeu să ne dea viață liniștită și fără de păcat, ca să viețuim în veacul acesta, și de partea stării de-a stânga să ne izbăvească și în partea de-a dreapta, împreună cu toți sfinții, să ne învrednicim. Amin.", este rugăciunea către Sfântul Nicolae.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Anunțul meteorologilor

Ce mănâncă, de fapt, americanii de ziua Recunoștinței. Iată meniul

Cadourile pentru profesori, ilegale. Ce discută părinții pe grupurile de WhatsApp: „Am cumpărat vouchere cadou, de la mall, de 2.200 lei”

Previziuni astrale pentru luna Septembrie. Care dintre zodii vor avea o lună perfectă

Veste BOMBĂ despre Elena Băsescu! Ce s-a întâmplat cu fiica lui Traian Băsescu

Cine este Sorin Georgian Olariu, salvamarul care şi-a pierdut viaţa încercând să salveze un om din apele învolburate ale Mării Negre

Cu ce își ocupă timpul liber Traian Băsescu, după ce și-a pierdut privilegiile de fost șef al statului

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies