Mutare controversată. Vaccinul contra coronavirus, obligatoriu

Vaccinarea împotriva coronavirusului ar trebui să devină obligatorie în Australia. Anunțul a fost făcut de premierul țării

Distribuie pe:

Autor: Cristi Bus


In articol:

Vaccinarea împotriva coronavirusului ar trebui să devină obligatorie în Australia, excepţie făcând persoanele cu anumite probleme medicale, a declarat premierul australian Scott Morrison, informează miercuri AFP.

Liderul conservator a anunţat marţi că ţara sa s-a asigurat că va obţine vaccinul "promiţător" pe care grupul farmaceutic suedezo-britanic AstraZeneca îl dezvoltă cu Universitatea Oxford din Regatul Unit, explicând că Australia îl va fabrica şi va distribui gratuit populaţiei.

El a apreciat miercuri că vaccinarea "ar trebui să fie obligatorie, în măsura a ceea ce poate fi obligatoriu". "Există întotdeauna exceptări de la vaccinare, din motive medicale, însă acest motiv ar trebui să fie singurul", a declarat Morrison la postul de la radio 3AW din Melbourne, notează Agerpres.

Se așteaptă la mișcări antivaccin

Anticipând criticile mişcării antivaccin, el a afirmat că mizele sunt prea mari pentru a permite bolii să continue să se răspândească neîngrădită.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

"Vorbim despre o pandemie care a distrus economia mondială şi a provocat sute de mii de morţi în lumea întreagă", a spus el, precizând că deocamdată guvernul nu a luat nicio decizie asupra vaccinării.

Guvernul australian estimează că ar trebui ca 95% din populaţie să fie imunizată pentru a eradica virusul.

"Trebuie să venim cu cel mai amplu răspuns pentru ca Australia să reintre în normal", a declarat Morrison.

Vaccinarea împotriva mai multor boli, precum poliomielita sau tetanosul, este obligatorie înainte de începerea şcolii în Australia, însă dezbaterea este una de amploare, unii văzând în această obligativitate o negare a libertăţilor personale, iar grupările antivaccin răspândesc online teorii ale conspiraţiei şi acuzaţii de dezinformare cu privire la riscuri.

Vaccinul împotriva coronavirus o să iasă pe piață în curând

Vaccinul Universităţii Oxford este unul dintre cele cinci vaccinuri aflate în prezent în faza trei de testare. Cercetătorii speră că vor avea rezultate până la sfârşitul acestui an.

Australia este una dintre ţările care a reuşit să controleze mai bine epidemia de coronavirus, înainte să înregistreze o creştere marcantă a contaminărilor în statul Victoria. Autorităţile au impus interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii şi închiderea magazinelor neesenţiale până pe 13 septembrie la Melbourne, al doilea oraş al ţării, acestea fiind măsurile cele mai restrictive luate de la începutul pandemiei.

Numărul total de contaminări cu noul tip de coronavirus este în Australia de 24.000, dintre care 438 de decese, la o populaţie de circa 25 de milioane de locuitori.


Citește și:

Bilanț Covid-19, 28 septembrie! Câte cazuri au fost înregistrate după alegerile locale

Alegeri locale 2020! Care sunt rezultatele oficiale de la BEC? Ce diferență este între Gabriela Firea și Nicușor Dan

Primarul din Mogoșești-Siret, care a întreținut relații intime cu două minore în primărie, a mai câștigat un mandat!

Cum arată diploma de studii a lui Nicușor Dan? Nu toată lumea știe ce cursuri a urmat noul primar al Capitalei

Fotografia inedită postată de Nicușor Dan, după ce a câștigat Primăria Capitalei! Gabriela Firea nu se aștepta la acest gest

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies