Nașterea Maicii Domnului. Tradiții și obiceiuri. De ce trebuie să te ferești

Tradiții și obiceiuri de Sfânta Maria Mică.

Distribuie pe:

Autor: M.V.


În fiecare an, pe data de 8 septembrie, credincioșii sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului, cunoscută în popor ca Sfânta Maria Mică. Aceasta este prima sărbătoare din Noul An bisericesc, început pe data de 1 septembrie și este sărbătorită anual de milioane de români care îi poartă numele.

Maria, Mariana, Marian, Măriuca, Marin, Mioara, Mia, Maricica, Marița, Marina, Marilena, Mari, Mărioara, Meri, Măriuța, Mara, Marioara, Marusia, Ana-Maria, Mimi, Marinel primesc pe data de 8 septembrie cele mai frumoase urări.

Iată de ce tradiții este legată această zi importantă pentru creștini, ziua în care s-a născut Maica Domnului, mama lui Iisus Hristos.
Numele de "Maria" provine din ebraicul "Aia", care înseamnă "Domn" și se tâlcuiește "Doamnă", deoarece ea domnește și stăpânește peste cele cerești și pământești că Maica a lui Dumnezeu.

Citeste si: Fiica lui Aurelian Preda, anunț dureros: „Îmi doresc să fiți alături de mine”

Citeste si: Puterea dragostei 8 septembrie. Andra dezvăluie de cine îi place, Mary se află la cuțite cu Jador: „Mincinosule”

Citeste si: Nuntă secretă în showbiz! Una dintre cele mai sexy artiste de la noi s-a căsătorit într-un cadru de poveste

În ziua de 8 septembrie, se spune din bătrâni că rândunelele pleacă spre zonele calde, iar insectele încep să se ascundă în pământ, pentru că frigul își face simțită prezența. Din această zi, se încep primele munci ale toamnei: culegerea unor fructe și plante medicinale. De asemenea, de azi începe bătutul nucilor, recoltarea ogoarelor și culesul viilor. În plus, țăranii încep să semene cerealele de toamnă.

În unele zone, se spune că cei care mănâncă gătit la foc vor atrage boli asupra lor. De asemenea, este interzis să muncești, pentru că se spune din bătrâi că femeile vor avea mâncarea arsă, iar bărbații se vor lovi.

Potrivit tradiției populare, la sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, ca de altfel la orice mare sărbătoare, nu se fac treburi gospodărești, nu se spală rufe, nu se face curățenie în casă, ca să nu se atragă răul. Se împarte mâncare pentru cei plecați dintre noi și pentru cei nevoiași.

Troparul Praznicului Nașterii Maicii Domnului

Nașterea ta, de Dumnezeu Născătoare Fecioară, bucurie a vestit la toată lumea; că din Tine a răsărit Soarele dreptății, Hristos Dumnezeul nostru. Și, dezlegând blestemul, a dat binecuvântare; și, stricând moartea, ne-a dăruit nouă viață veșnică.

foto: wikipedia.org.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate