
In articol:
- Toate detaliile următoarei runde de negocieri dintre Rusia și Ucraina
- Care sunt condițiile Rusiei pentru încetarea focului în Ucraina
Războiul dintre Rusia și Ucraina se desfășoară de mai bine de o lună. Pe 24 februarie 2022, pacea din Europa de Est a fost compromisă, după ce Putin a dat ordinul invaziei.
Armata lui Zelenski a reușit, pănă acum, să protejeze cele mai importante orașe ale țării, pentru ca ele să nu cadă în mânile rușilor, însă bombardamentele au loc în fiecare zi, iar acestea s-au transformat în adevărate ruine.Bilanțul pagubelor și al victimelor în cele 32 de zile de conflict militar este cumplit. Circa 21 de mii de oameni și-au pierdut viața. Dintre aceștia fiind militari ruși, ucraineni, civili și copii. 1,7 mii de clădiri au fost complet distruse în urma bombardamentelor, iar aici intră nu doar bazele militare, ci și blocuri de locuințe, grădinițe, școli, spitale, maternități, instituții publice. În bani, aceste distrugeri ajung la aproximativ 119 miliarde de dolari americani. Nici după sancțiunile impuse de Occident Putin nu a vrut să înceteze focul.
Până în prezent, între Rusia și Ucraina au avut loc mai multe runde de negocieri, însă ele s-au terminat, de fiecare dată, fără concluzii clare.
Rămâne de văzut dacă după discuțiile de luni se va ajunge la un acord de pace!Război Rusia Ucraina
Toate detaliile următoarei runde de negocieri dintre Rusia și Ucraina
Negocierile dintre delegațiile Rusiei și Ucrainei au ajuns la runda cu numărul cinci. Discuțiile pentru pace vor avea loc, de data aceasta, în Turcia și se vor desfășura pe mai multe zile, mai exact în intervalul 28-30 martie.
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
Tot ce știm până acum este că celelalte discuții pentru pace dintre Rusia și Ucraina nu s-au încheiat cu concluzii concrete.
Război Rusia Ucraina
Care sunt condițiile Rusiei pentru încetarea focului în Ucraina
Vladimir Putin vrea ca Ucraina să ofere garanții că nu va mai adera la NATO, lucru ce nu mai este atât de important pentru Zelenski, conform spuselor sale, dar și să recunoască disidenţa prorusă din Ucraina. Cererile lui Putin continuă, acesta spune că pentru pace vrea ca omologul său să cedeze Dombas, Ucraina să se declare neutră, iar Zelenski să își restrângă forțele militare de pe teritoriu.Totodată, liderul de la Kremlin vrea ca penisnula Crimeea, anexată ilegal în urmă cu 8 ani, să fie recunoscută ca fiind parte a Federației Ruse.
Pe de altă parte, Ucraina cere din partea Rusiei garanții puternice de securitate. În urmă cu ceva timp, unul dintre membrii delegaţiei ucrainene, consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak, a indicat pe Twitter că „declaraţiile părţii ruse sunt doar cererile lor de la început şi nimic mai mult”.
„Poziţia noastră nu s-a schimbat: încetarea focului, retragerea trupelor (ruse) şi garanţii puternice de securitate cu formule concrete”, a scris el.