Negocierile pentru pace dintre Rusia și Ucraina se reiau luni! Discuțiile vor avea loc în Turcia

După o pauză de câteva zile bune, delegațiile ruso-ucrainene se întâlnesc în Turcia pentru o nouă rundă de negocieri.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Războiul dintre Rusia și Ucraina se desfășoară de mai bine de o lună. Pe 24 februarie 2022, pacea din Europa de Est a fost compromisă, după ce Putin a dat ordinul invaziei.

Armata lui Zelenski a reușit, pănă acum, să protejeze cele mai importante orașe ale țării, pentru ca ele să nu cadă în mânile rușilor, însă bombardamentele au loc în fiecare zi, iar acestea s-au transformat în adevărate ruine. 

Bilanțul pagubelor și al victimelor în cele 32 de zile de conflict militar este cumplit. Circa 21 de mii de oameni și-au pierdut viața. Dintre aceștia fiind militari ruși, ucraineni, civili și copii. 1,7 mii de clădiri au fost complet distruse în urma bombardamentelor, iar aici intră nu doar bazele militare, ci și blocuri de locuințe, grădinițe, școli, spitale, maternități, instituții publice. În bani, aceste distrugeri ajung la aproximativ 119 miliarde de dolari americani. Nici după sancțiunile impuse de Occident Putin nu a vrut să înceteze focul. 

Până în prezent, între Rusia și Ucraina au avut loc mai multe runde de negocieri, însă ele s-au terminat, de fiecare dată, fără concluzii clare.

Rămâne de văzut dacă după discuțiile de luni se va ajunge la un acord de pace! 

Război Rusia Ucraina

Război Rusia Ucraina

[Sursa foto: shutterstock]

Toate detaliile următoarei runde de negocieri dintre Rusia și Ucraina 

Negocierile dintre delegațiile Rusiei și Ucrainei au ajuns la runda cu numărul cinci. Discuțiile pentru pace vor avea loc, de data aceasta, în Turcia și se vor desfășura pe mai multe zile, mai exact în intervalul 28-30 martie.

Primele detalii despre noua rundă de negocieri dintre statele care se află acum în război au fost făcute publice pe rețelele de socializare de  negociatorul ucrainean David Arakhamia, într-un mesaj pe Facebook. Totuși, el nu a specificat care este clar locația în care vor avea loc discițiile. 

Citeste si: O familie din Marea Britanie a primit o refugiată din Ucraina. După 10 zile tânara a fugit cu tatăl- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Tot ce știm până acum este că celelalte discuții pentru pace dintre Rusia și Ucraina nu s-au încheiat cu concluzii concrete.

Război Rusia Ucraina

Război Rusia Ucraina

[Sursa foto: shutterstock]

Care sunt condițiile Rusiei pentru încetarea focului în Ucraina 

Vladimir Putin vrea ca Ucraina să ofere garanții că nu va mai adera la NATO, lucru ce nu mai este atât de important pentru Zelenski, conform spuselor sale, dar și să recunoască disidenţa prorusă din Ucraina.  Cererile lui Putin continuă, acesta spune că pentru pace vrea ca omologul său să cedeze Dombas, Ucraina să se declare neutră, iar Zelenski să își restrângă forțele militare de pe teritoriu.Totodată, liderul de la Kremlin vrea ca penisnula Crimeea, anexată ilegal în urmă cu 8 ani, să fie recunoscută ca fiind parte a Federației Ruse. 

Citeste si: Irina, o tânără de 25 de ani, strigăt de durere după ce soțul ei a fost ucis de ruși: „Viața mea stă lângă mine într-un sicriu închis”

Pe de altă parte, Ucraina cere din partea Rusiei garanții puternice de securitate. În urmă cu ceva timp, unul dintre membrii delegaţiei ucrainene, consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak, a indicat pe Twitter că „declaraţiile părţii ruse sunt doar cererile lor de la început şi nimic mai mult”.

Citeste si: Joe Biden, mesaj tăios pentru Vladimir Putin! „Acest om nu poate rămâne la putere”. L-a numit „criminal” într-un discurs public, iar Kremlinul a reacționat imediat

„Poziţia noastră nu s-a schimbat: încetarea focului, retragerea trupelor (ruse) şi garanţii puternice de securitate cu formule concrete”, a scris el.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ce va face NATO dacă Putin folosește arme chimice în Ucraina! Reacția lui Joe Biden: „Vom răspunde”

Ce va face astăzi Biden, la 80 de km de granița Ucrainei! Se întâmplă la scurt timp după noile sancțiuni aduse Rusiei

Rusia și Ucraina, tot mai aproape de pace. Anunțul făcut după ultimele negocieri: "Există o înțelegere"

Horoscop 24 Mai 2022: Previziunile astrale din această zi își pun amprenta asupra unor nativi precum nativii Capricorn

Vladimir Putin, în stare de şoc! S-a întâmplat după 30 ani. N-ar fi crezut niciodată

Dani Oțil, certat de Gabriela Prisăcariu în public. Ce s-a întâmplat

Motiv de divorț! Prințul Harry, rușinat de gestul făcut de Meghan

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies