WowNews logo WOWnews
Stories
Negrese paleo. Dulcele fără făină și fără zahăr
Negrese paleo. Dulcele fără făină și fără zahăr

Diverse

Negrese paleo. Dulcele fără făină și fără zahăr

Negrese paleo. Dacă ai poftă de ceva dulce, însă îți dorește ceva cât mai sănătos. Îți recomandăm o reţeta paleo, fără făină şi fără zahăr. Este un desert ideal pentru cei mici.

Negrese paleo. Dulcele fără făină și fără zahăr
Negrese paleo. Dulcele fără făină și fără zahăr

Negrese paleo. Ingrediente

– 1/2 ceașcă pudră de cocos
– 1/2 ceașcă pudră cacao sau carob
– 1/2 ceașcă unt de cocos
– 3 ouă
– 1/2 ceașcă miere naturală de albine
– coaja rasă de la o lămâie
– 50 g alune sau nuci pentru decor

Citeste si: Elena Merișoreanu a reacționat dur, după înmormântarea lui Horia Moculescu. Artista nu a mai tăcut și a spus ce a observat: “I-a ridicat pe mulți.” - kfetele.ro

Negrese paleo. Dulcele fără făină și fără zahăr
Negrese paleo. Dulcele fără făină și fără zahăr

Negrese paleo. Mod de preparare

Negrese paleo. Cuptorul se încălzește la 150 de grade, în timp ce un vas de yena se unge cu unt sau ulei. Se poate folosi și o tavă mai înaltă.

Toate ingredientele se amestecă cu grijă, fie manual, fie într-un blender sau robot de bucătărie. Aluatul de negrese paleo se pune în vas şi se coace circa 30 de minute, până ce scobitoarea introdusă în mijlocul prăjiturii iese curată.

Citeste si: Alimente care nu expira. Top 5 produse alimentare pentru care nu trebuie sa tii cont de termenul de valabilitate

Citeste si: Adevarul despre usturoiul chinezesc: E TOXIC! Cum recunosti usturoiul romanesc de cel adus din China

Citeste si: Ce ingredient folosim în ciorbă și ne poate îmbolnăvi. Specialișii spun că este o adevărată otravă pentru organism

Prăjitura se lasă la răcit circa 30 de minute înainte de tăiat şi servit.

Negrese paleo. Dacă sunt păstrate departe de aer, acestea se menţin proaspete câteva zile la temperatura camerei sau la frigider.

Rețete de post: Negresă. Cea mai simplă rețetă de negresă

Negresa de post este un desert făcut în casă foarte ușor de pregătit.

Dacă vrei să te bucuri de un dulce de casă, negresa este mereu o varianta foarte rapidă și gustoasă. Rețeta de post de negresă reprezintă desertul perfect când ai la dispoziție puțin timp pentru a pregăti ceva rapid, delicios și aspectuos. Dacă vrei ca negresa să aibă și o textură mai crocantă, poți adăuga în blat și miez mărunțit de nucă.

Rețete de post: negresă. Cum se pregătește negresa de post

Ingrediente:

280 grame făină
240 ml apă
250 grame zahăr
100 grame cacao pudră
80 ml ulei de floarea soarelui
1 linguriță sare
2 sticluțe/fiole esență de vanilie
1/2 linguriță praf de copt sau bicarbonat
zahăr pudră pentru ornat

Citeste si: Motivul pentru care Mariana Moculescu a ales, în cele din urmă, să își facă simțită prezența la priveghiul lui Horia Moculescu! A fost dezvăluit chiar de ea: "Destinul și-a urmat cursul!" - kfetele.ro

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi - catena.ro

Citeste si: CE A FĂCUT Cristi Botgros după parastasul de un an al Andreei Cuciuc? Toți vorbeau despre DUREREA interpretului Igor... până când nepotul lui Nicolae Botgros a arătat asta pe pagina sa de Facebook. N-

Înainte de toate, preîncălzește cuptorul la treapta cea mai mare de căldură.

Amestecă făina și restul de ingrediente uscate: cacao, sare, bicarbonat și zahăr. Toarnă apoi și apa, uleiul și esența de vanilie. Omogenizează bine cu un tel, până când compoziția are un aspect omogen, dar lichid.

Tapetează o tavă cu hârtie de copt, toarnă aluatul de negresă de post în tavă și uniformizează-l cu o spatulă sau mișcă ușor tava pentru ca blatul să se așeze uniform.

Bagă negresa la cuptor timp de 30 de minute la foc mediu spre mic. Scoate prăjitura de post din cuptor și las-o să se răcească. Atunci când s-a răcit, pudreaz-o cu zahăr pudră.