
In articol:
- Negrese paleo. Ingrediente
- Negrese paleo. Mod de preparare
- Rețete de post: Negresă. Cea mai simplă rețetă de negresă
- Rețete de post: negresă. Cum se pregătește negresa de post
- Ingrediente:
Negrese paleo. Dulcele fără făină și fără zahăr
Negrese paleo. Ingrediente
- 1/2 ceașcă pudră de cocos
- 1/2 ceașcă pudră cacao sau carob
- 1/2 ceașcă unt de cocos
- 3 ouă
- 1/2 ceașcă miere naturală de albine
- coaja rasă de la o lămâie
- 50 g alune sau nuci pentru decor
Negrese paleo. Dulcele fără făină și fără zahăr
Negrese paleo. Mod de preparare
Negrese paleo. Cuptorul se încălzește la 150 de grade, în timp ce un vas de yena se unge cu unt sau ulei. Se poate folosi și o tavă mai înaltă.
Toate ingredientele se amestecă cu grijă, fie manual, fie într-un blender sau robot de bucătărie. Aluatul de negrese paleo se pune în vas şi se coace circa 30 de minute, până ce scobitoarea introdusă în mijlocul prăjiturii iese curată.
Citeste si: Adevarul despre usturoiul chinezesc: E TOXIC! Cum recunosti usturoiul romanesc de cel adus din China
Prăjitura se lasă la răcit circa 30 de minute înainte de tăiat şi servit.
Negrese paleo. Dacă sunt păstrate departe de aer, acestea se menţin proaspete câteva zile la temperatura camerei sau la frigider.
Rețete de post: Negresă. Cea mai simplă rețetă de negresă
Negresa de post este un desert făcut în casă foarte ușor de pregătit.
Dacă vrei să te bucuri de un dulce de casă, negresa este mereu o varianta foarte rapidă și gustoasă. Rețeta de post de negresă reprezintă desertul perfect când ai la dispoziție puțin timp pentru a pregăti ceva rapid, delicios și aspectuos. Dacă vrei ca negresa să aibă și o textură mai crocantă, poți adăuga în blat și miez mărunțit de nucă.
Rețete de post: negresă. Cum se pregătește negresa de post
Ingrediente:
280 grame făină
240 ml apă
250 grame zahăr
100 grame cacao pudră
80 ml ulei de floarea soarelui
1 linguriță sare
2 sticluțe/fiole esență de vanilie
1/2 linguriță praf de copt sau bicarbonat
zahăr pudră pentru ornat
Înainte de toate, preîncălzește cuptorul la treapta cea mai mare de căldură.
Amestecă făina și restul de ingrediente uscate: cacao, sare, bicarbonat și zahăr. Toarnă apoi și apa, uleiul și esența de vanilie. Omogenizează bine cu un tel, până când compoziția are un aspect omogen, dar lichid.
Tapetează o tavă cu hârtie de copt, toarnă aluatul de negresă de post în tavă și uniformizează-l cu o spatulă sau mișcă ușor tava pentru ca blatul să se așeze uniform.
Bagă negresa la cuptor timp de 30 de minute la foc mediu spre mic. Scoate prăjitura de post din cuptor și las-o să se răcească. Atunci când s-a răcit, pudreaz-o cu zahăr pudră.