Nelu Vlad, AZUR: ”Succesul lui Smiley şi al lui Damian Drăghici mi-a adus şi mie un suflu artistic.” Cum s-a născut hit-ul ”În staţie la Lizeanu”

La 40 de ani de la lansarea AZUR, Nelu Vlad îşi reaminteşte cu nostalgie cum a scris anumite piese. Deşi toate sunt cunoscute, ”În staţie la Lizeanu” face din nou istorie datorită remake-ului realizat de Damian Drăghici şi Smiley. Dar câţi dintre noi ştiam că piesa a fost compusă ca o satiră, aşa cum a fost şi în cazul altor hit-uri ale anilor 1980 din repertoriul AZUR?

Autor: M. B.
 

“Cea mai gustoasă din punct de vedere satiric fost şi este piesa În staţie la Lizeanu”

 
Despre piesa care va răsuna la Sala Palatului în data de 21 aprilie 2019, în concertul aniversar cu ocazia împlinirii a 40 de ani AZUR, Nelu Vlad spune:
 
“La începuturile mele ca artist vedeam altfel lucrurile.
Mă atrăgeau lucrurile hazlii şi întâmplările hazilii. Doream acele poante cotidiene care să producă scântei reconfortante în trăirea oamenilor. Cochetând cu poezia şi, mai ales, cu epigrama, m-am gândit că este binevenit aspectul satiric în muzică, aşa că am început să culeg cele mai năstruşnice expresii şi vorbe de duh, pentru a le introduce în textele mele. Astfel am reuşit să lansez o serie de piese cu un aspect spumos şi uşor de reţinut. Printre ele se numără: Mona, La o masă mai retrasă, Cenuşăreasa, Pe mine mă cheamă Dan, Şatra. Dar, cea mai gustoasă din punct de vedere satiric fost şi este piesa În staţie la Lizeanu”.
 
Fondatorul AZUR povesteşte că, la început, piesa s-a numit ”Pe o banca-n Monteoru”. “În anul 1979 mă aflam în Monteoru şi atunci o domnişoară anonimă a trecut prin faţa mea şi mi-a transmis prin eter ideea.
Dar piesa nu avea rezonanţă. Îmi trebuia ceva să sune mai deschis. Aflându-mă în Bucureşti, în staţie la Lizeanu, mi s-a părut că am găsit cuvântul sonor: Lizeanu. După 30 de ani, muzicianul Damian Drăghici a cumpărat parţial piesa, i-a încredinţat-o unui artist în vogă, Smiley, iar acesta a făcut un succes enorm de care se bucură tinerii în continuare. Succesul lui Smiley şi al lui Damian Drăghici mi-a adus şi mie un suflu artistic prin orientarea multor tineri către AZUR.
Felicitări, Damian! Felicitări, Smiley!”
 

Concert aniversar

 
Trupa AZUR va oferi românilor un mega concert aniversar cu ocazia împlinirii a 40 de ani de când AZUR face istorie în muzica românească. AZUR va cânta la Sala Palatului în data de 21 aprilie 2019, pe scenă urmând să urce nume mari precum Corina Chiriac, Gheorghe Gheorghiu şi mulţi alţii.
Alături de trupă va fi Orchestra Naţională Mugurel sub bagheta dirijorului Ioan Dascal. ”Dorim o întâlnire cu cei mai aprigi fani ai AZURULUI după 40 de ani pentru a testa pe viu adevărata poezie dintre noi şi ei. Alt spectacol aniversar nu mai doresc. Ar fi prea mult peste ce ne-a oferit Dumnezeu!” spune Nelu Vlad, fondatorul trupei.
 
Azur rămâne fără îndoială una din cele mai de succes trupe din istoria României, trupa care are în continuare nenumăraţi fani, care a susţinut o multitudine de concerte şi a vândut milioane de albume.
 
Iar pe 21 Aprilie 2019, Sala Palatului va răsuna pe muzica a 40 de ani de cântec, poveste, istorie. Nelu Vlad promite un concert cum nu a fost niciodată. Singurul aniversar pe care AZUR îl va susţine!
Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

MESAJ RUNE pe ZODII saptamana 21-27 IANUARIE 2019. Etalarea RUNELOR pentru eclipsa totala de Luna plina sangerie!

Aceste 5 zodii sunt CELE MAI AFECTATE de ECLIPSA TOTALA DE LUNA PLINA SANGERIE A LUPILOR !

Românca vedetă pentru adulți care a făcut furori cu felul în care prepară cocktailurile | GALERIE FOTO Fanii au taxat-o: „Ce poți face pentru bani... uimitor"

”Sunt îndrăgostită!” Andreea Mantea asistă la un moment plin de sinceritate în gala Casa Iubirii, duminică, 4 iunie 2023, de la 16:00 și de la 19:00, la Kanal D

Un tânăr român a rămas paralizat după ce a fost bătut de 16 oameni în Spania

„Din folclorul ăsta autentic nu pot plăti ratele.” Nicoleta Voicu vrea să iasă la grevă! Vedeta este revoltată din cauza taxelor și cheltuielilor

Un nou scandal este pe cale să izbucnească între Andreea Bălan și George Burcea! Procesul o poate lăsa pe vedetă fără sute de mii de euro

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies