Nici macar mayasii nu cred in sfarsitul lumii!

Multe persoane vorbesc inspaimantate de "Apocalipsa mayasa", care ar trebui sa aiba loc pe 21 decembrie 2012. Concluzia a fost trasa dupa ce oameni de stiinta au anuntat ca, pe 21.12.2012, calendarul mayas se termina. Batranii mayasi spun insa ca totul este interpretat gresit si ca in cultura lor nu s-a pomenit niciodata de sfarsitul lumii.

Distribuie pe:

fara descriereWakatel Utiw, lider al Consiliului National al Batranilor Mayasi si protectorul calendarului mayas spune ca sfarsitul calendarului nu are nici o legatura cu sfarsitul lumii. Totodata, acesta explica faptul ca pe 21 decembrie 2012 ar putea sa nu fie nici macar sfarsitul acestui ciclu al calendarului mayas.

"Contrar parerilor populare, batranii mayasi nu sunt de acord cu ideea ca 21 decembrie 2012 este sfarsitul calendarului lor. Un nou "Soare" reprezinta inceputul unui nou ciclu lung al calendarului Numarare Lunga, care dureaza aproximativ 5.200 de ani", a explicat Wakatel Utiw.

Liderul Consiliului National al Batranilor Mayasi pune la indoiala si concluziile cercetatorilor: "Antropologii viziteaza locatiile templelor, citesc inscriptii si inventeaza povesti despre civilizatia mayasa, insa nu interpreteaza corect semnele descoperite. Este doar imaginatia lor. Altii scriu despre aceasta profetie in numele mayasilor si spun ca lumea se va sfarsi in decembrie 2012. Batranii mayasi sunt foarte suparati din aceasta cauza. Lumea nu se va sfarsi!".

fara descriereLeonzo Barreno, un nativ din Guatemala, care a fost antrenat de mayasi sa interpreteze calendarele antice, spune ca apocalipsa e o inventie si ca 21 decembrie 2012 marcheaza pur si simplu inceputul unui nou calendar.

Altfel, cei care cred ca pe 21 decembrie va veni apocalipsa, continua sa caute metode de supravietuire. Dupa ce in orasul francez Bugarach, despre care se spune ca va fi ocolit de sfarsitul lumii, a fost ocupat si ultimul loc liber de cazare, oamenii au mai gasit doua locatii salvatoare. Prima este la doar 110 de kilometri, in Serbia, pe Muntele Rtanj (1.500 de metri). Un hotel situat la poalele masivului a primit 500 de cereri de rezervare, pe 13 decembrie, la doar o zi dupa ce numele muntelui a aparut printre locatiile salvatoare de pe Terra. Pe langa aceasta destinatie, cei care vor sa fie siguri ca vor supravietui datei de 21 decembrie, chiar si in eventualitatea apocalipsei, se pot indrepta spre China. Un oras situat la 200 de kilometri de Beijing a fost si el mentionat ca fiind sigur.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate