Nicolae Ciucă, anunțul pe care îl așteptau toți românii! Cum vom plăti facturile la energie electrică de anul viitor

Economie

Nicolae Ciucă, anunțul pe care îl așteptau toți românii! Cum vom plăti facturile la energie electrică de anul viitor

Ce se va schimba de la 1 ianuarie în ceea ce privește facturile la energie electrică!

Facturile la energie electrică sunt, fără doar și poate, subiectul momentului în România. Tot mai mulți conaționali se plâng că plătesc sume exorbitante la final de lună și cer guvernanților să ia măsuri. Problemele sunt de luni de zile, însă nici până la acest moment nu s-a găsit o soluție care să mulțumească toate părțile.

În ultimele zile, Marcel Ciolacu a cerut colegilor de coaliție revenirea la piața reglementată de energie, iar mai apoi au început discuțiile.

Astăzi, premierul Nicolae Ciucă a venit și cu anunțul zilei pe acest subiect, mai concret el a vorbit despre cât vor plăti românii pentru facturile electrice începând cu anul următor. 

Citeste si: Tot ce trebuie să facă românii când primesc facturi uriașe la energie electrică! Ghidul cu proceduri, cui se adresează și când ar pot acționa în instanță| EXCLUSIV

Nicolae Ciucă, anunț despre facturile la energie electrică 

În urma discuțiilor avute cu Ursula Von der Leyen, Președintele Comisiei Europene, premierul României spune că până la finalul lunii noiembrie Guvernul va veni cu o ordonanță de urgență ce vizează energia electrică. 

Oficialii se gândesc să modifice actuala lege în ceea ce privește plafonarea prețurilor la energie electrică, adăugând și prețul fix. Consumatorii casnici care se încadrau sub consumul de 255KWh, vor continua să aibă prețul stabilit la 0,68 și 0,80 de lei. Schimbarea vine, însă, pentru cei care care nu se încadrează în acest consum lunar.

Conform datelor oferite de Nicole Ciucă, numărul românilor care au un consum peste 255 KWh se ridică la aproximativ 700.000, iar pentru ei se va stabili o sumă fixă de plată. 

Legea ar urma să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2023, iar în funcție de cursul pieței, se va actualiza sau se va prelungi, la fel ca în cazul primei ordonanțe. 

Avem o veste foarte bună de la Comisia Europeană, care a disponibilizat 10% din Fondurile de Coeziune, la nivelul întregii Uniuni discutăm de aproximativ 40 de miliarde de euro, bani care vor fi alocați pentru sărăcia energetică, pentru asigurarea capitalului de lucru pentru

IMM-uri și desigur pentru susținerea cetățenilor vulnerabili”, a spus Nicolae Ciucă.

Citeste si: Prețurile de acum, nimic față de valul de scumpiri care va veni de la iarnă?! Specialiștii vin cu previziuni sumbre pentru români în privința alimentelor și a gazelor: "O să vedem dacă se vor impune și restricții"| EXCLUSIV