WowNews logo WOWnews
Stories
Niculina Stoican a impartasit un mic secret din bucatarie. Cum se pregateste placinta Lina, desertul care poarta numele artistei?

Stiri

Niculina Stoican a impartasit un mic secret din bucatarie. Cum se pregateste placinta Lina, desertul care poarta numele artistei?

Niculina Stoica a reusit sa isi surprinda invitatii unei emisiuni culinare cu propria ei reteta de placinta. Placinta Lina, denumita chiar dupa numele ei, i-a cucerit pe invitati.

Pentru această plăcintă bună şi specială, ca la Niculina, la ţară, la Prejna, Mehedinţi aveţi nevoie de:

  •     telemea (brânzică de vacă, nu este nici foarte sărată şi nici dulce, caş, potrivită, mai mult spre nesărată, decât sărată)
  •     7 ouă de ţară, obligatoriu
  •     o cană de făină albă
  •     zahăr
  •     puţin unt
  •     o cănuţă de apă minerală, sifon sau lapte (apa minerală va face plăcinta mai pufoasă; dacă puneţi lăptic, va ieşi mai bătută, mai aşezată)

„Telemeaua, pe care am avut-o de la mine, de la ţară, de la văcuţele unchiului meu, se va tăia nu foarte mărunt, dar să fie subţirică pentru a nu afecta creşterea plăcintei.

Brânzica, proaspăt tocată, se va amesteca împreună cu cele 7 ouă, întregi, apoi se va adăuga şi cănuţa de apă minerală. 

După ce s-au amestecat foarte bine ingredientele, se adaugă şi făina, aşa cum se pune la chec, puţin câte puţin până se încheagă aluatul, dar să nu fie tare. La final vom adăuga zahărul şi puţin unt.

Compoziţia astfel obţinută se aşează într-o tavă, se spune rugăciunea „Tatăl nostru” ca atunci când facem pâine, cozonaci, chec, ca să crească, să fie de folos, roditor, aşa cum trebuie să fie şi viaţa noastră, apoi se bagă la cuptor pentru 20-25 de minute.

Doamne ajută să crească!”

sursa: romaniapopulara.ro