Noi măsuri în plină pandemie de coronavirus! Anunțul făcut de Klaus Iohannis: „Începând cu ora 16:00...”

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut noi precizări privind lupta cu infecțiile cu coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

Noi măsuri în plină pandemie de coronavirus! Anunțul făcut de Klaus Iohannis! Ce se întâmplă la ora 16:00

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, 23 aprilie, că la reuniunea Consiliului European care se va desfăşura joi în sistem de videoconferinţă va susţine crearea unui fond de redresare economică, separat de celelalte forme de ajutor instituite în UE. El a subliniat, la începutul declaraţiei, că avem o creştere semnificatică a cazurilor de coronavirus confirmate în ultimele 24 de ore şi că suntem încă pe un trend ascendent al epidemiei, motiv pentru care nu ne putem permite să slăbim deloc vigilenţa, relatează news.ro.

„Nu ne aflăm încă în etapa de plafonare a numărului infecţiilor. Cea mai mare partea populaţiei lumii se poate contamina şi există un risc de reapariţiei a pandemiei”, remarcat preşedintele la începutul declaraţiei.

Citeste si: Directorul medical al Spitalului Judeţean Suceava, acuzat de contaminarea în masă a cadrelor medicale, revine la conducere după ce s-a vindecat de infecțtia cu coronavirus

Citeste si: Traian Băsescu trage un semnal de alarmă! "15 mai este prea devreme! Habar nu aveţi despre imaginea reală a infecţiei"

Citeste si: Ludovic Orban, de Ziua Forţelor Terestre: „Transmit aprecierile şi mulţumirile mele militarilor pentru misiunile onorate de fiecare dată cu succes”

 „În acest sens, la ora 16.00 voi participa la o nouă videoconferinţă dedicată acestui subiect major pentru toate statele membre: foaia de parcurs pentru relansarea economică”, a anunţat Klaus Iohannis.

El a explicat că acest document defineşte un set de principii care vor sta la baza planului de relansare economică.

”Avem nevoie de o astfel de foaie de parcurs, iar România susţine această iniţiativă. Unul dintre obiective este asigurarea unei autonomii strategice a UE, în sectoare vitale cum este sănăatea. Criza ne-a arătat cât de important este un sistem de sănătate solid. Trebuie să consolidăm capacitatea Ununii în acest domeniu”, a argumentat preşedintele Klaus Iohannis în declarația de presă de joi, 23 aprilie. 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate