Noi reguli de circulaţie. Amenzi usturătoare pentru șoferii care fac live pe Facebook sau țin telefonul în mână la volan

Accidentele din ultima perioadă datorate unor live-uri pe Facebook, le-au ridicat mari semne de întrebare autorităților. Guvernul urmărește adoptarea unui proiect de lege prin care șoferii care folosesc telefonul mobil în timpul condusului, să fie sancționați.

Distribuie pe:

Accidentele din ultima perioadă datorate unor live-uri pe Facebook, le-au ridicat mari semne de întrebare autorităților. Guvernul urmărește adoptarea unui proiect de lege prin care șoferii care folosesc telefonul mobil în timpul condusului, să fie sancționați.


In articol:

Șoferii care folosesc sau care ţin în mână telefonul sau dispozitivul mobil cu funcţii de înregistrare sau redare text, foto sau video  în timp ce conduc pe drumurile publice riscă o amendă. Sancţiunea este de 6-8 puncte amendă (870-1.160 lei) şi 4 puncte de penalizare pentru cei care conduc autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai.
Mai mult decât atât, dacă fapta este comisă în același timp cu o altă contravenție, șoferii riscă suspendarea permisului pentru 30 de zile. 

Smartphone-ul cu multiple funcții de divertisment provoacă accidente rutiere severe 

În legislaţia rutieră actuală, şoferilor le este interzisă folosirea telefoanelor mobile atunci când sunt la volan, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive tip „mâini libere”. Nerespectarea acestei norme este sancţionată cu 2-3 puncte amendă şi 2 puncte de penalizare. 

Citeste si: Jador, ultimul mesaj pentru Ella! Şi-a deschis sufletul şi a spus exact ceea ce simte! Artistul îşi cere iertare public! "Îmi cer scuze" EXCLUSIV!

Citeste si: Război în lumea mondenă. Au fost iubiți, iar acum nu vor să se mai vadă - evz.ro

Citeste si: Imagini de coşmar din Spitalul Județean Reșița! Pacienţi pe jos şi mizerie de nedescris - bzi.ro

Citeste si: Victimele accidentului din Tulcea, plânse de sute de oameni! Fatma și fiul ei nu au avut nicio șansă

Citeste si: Miley Cyrus și prietena sa Kaitlynn Carter, surprinse în ipostaze intime la piscină. Imagini fierbinți cu starletele proaspăt divorțate

Odată cu avansarea tehnologiei, au apărut alte funcții ale telefonului, precum cea de aparat foto/filmare performantă, convorbire video, utilizare internet/reţele sociale, s-a constat că folosirea telefonului mobil inteligent reprezintă unul dintre principalii factori de distragere a atenţiei pentru conducătorii de autovehicule. Telefoanele constituie o reală problemă pentru siguranţa rutieră, prin amploarea şi frecvenţa acestui fenomen. 

În 60 de zile de la intrarea în vigoare, poliţia rutieră va trebui să informeze participanţii la trafic privind măsurile adoptate prin comunicate de presă şi informare prin mass-media, postarea informaţiilor pe site-ul Poliţiei Române, organizarea unor acţiuni specifice în trafic sau în mod direct, în trafic, prin poliţiştii rutieri.

Abonează-te pe

Citește și:

Ce trebuie să faci ca să câștigi bani ușor

Streinu-Cercel, scandal MONSTRU: NU a făcut nimic! Acuzații dure la adresa șefului de la Balș

Nu mai dormi niciodată pe burtă! Cât rău îți face și cum îți influențează somnul pe termen lung: Este șocant!

Mătușa Alexandrei Măceșanu, într-o relație cu Gheorghe Dincă?! Dezvăluiri cutremurătoare

Ilinca Vandici, declarații emoționante despre băiețelul ei. Cum i-a schimbat viața Zian

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies