Noi restricții împotriva COVID-19, după ce tulpina OMICRON și-a făcut apariția la noi în țară! Test PCR obligatoriu la intrare în România și carantină pentru cei nevaccinați

Autoritățile române anunță noi măsuri de prevenție împotriva tulpinii OMICRON a virusului SARS-COV-2! Toți românii trebuie să știe asta!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

La finalul ședinței de urgenţă de la Guvern, oficialii au anunţat ce restricţii se vor introduce în România, in urma confirmării primelor două cazuri de infectare cu tulpina Omicron. Ministrul Sănătăţii, şeful DSU şi alţi oficiali implicaţi în rezolvarea crizei sanitare s-au adunat intr-o ședință de urgență la cererea premierului Nicolae Ciucă.

Prim-ministrul României a declarat încă de aseară că va lua primele măsuri pentru a împiedica răspândirea virusului.

Citeste si: Lista statelor cu risc epidemiologic a fost actualizată! Franţa şi Portugalia au intrat în zona roşie

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a anunțat că "Persoanele nevaccinate intră în carantină când vin în ţară", în urma ședinței convocate duminică de premier, după confirmarea primelor două cazuri de infectare cu tulpina Omicron.

" Persoanele nevaccinate sau care n-au trecut prin boală urmează sa fie carantinare timp de 10 zile. Daca persoanele nevaccinate şi care nu au trecut prin boală nu prezintă test PCR realizat cu 72 de ore înaintea călătorie, vor intra in carantina timp de 14 zile", a declarat Alexandru Rafila.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Noi restricții împotriva COVID-19, după ce tulpina OMICRON și-a făcut apariția la noi în țară!

Noi restricții împotriva COVID-19, după ce tulpina OMICRON și-a făcut apariția la noi în țară!

[Sursa foto: PixaBay]

Noile măsuri luate de autoritățile române

Pentru lupta împotriva răspândirii variantei Omicron, persoanele care vin din afara UE în România vor trebui să prezinte un test PCR făcut cu cel puțin 48 de ore înainte. În România se va introduce, pentru cei care intră in țară din 20 decembrie, formularul de localizare a pasagerilor. Aceste măsuri au fost anunțate de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și de secretarul de stat, Raed Arafat.

Aşadar, persoanele din afara UE care nu sunt vaccinate vor intra în carantină timp de 10 zile.

Citeste si: Primele două cazuri cu varianta OMICRON a coronavirusului au fost depistate în România. Este vorba de un bărbat și o femeie

Certificatul verde rămâne valabil pentru persoanele care călătoresc din spațiul UE, iar persoanele nevaccinate care vin din zona roșie intră in carantină timp de 10 zile.

Se impune o carantină de 14 zile pentru persoanele nevaccinate și care nu prezintă un test făcut cu 72 de ore înainte de intrarea în țară, a anunțat ministrul Sănătății Alexandru Rafila. Formularul de localizare a pasagerilor va trebui completat de toate persoanele care intră în România, din UE sau din afara uniunii, iar introducerea formularului va fi precedată de o stategie de comunicare, a anunțat Raed Arafat.

" Formularul de localizare a pasagerului sau PLF, este deja implementat în foarte multe ţări, mai ales la intrarea în aeroporturi şi unde, persaoanele care călătoresc trebuie să îl completeze înainte să călătorească, să îl aibă şi să îl prezinte la graniţă pentru a putea identifica persoana unde este, dacă există o problemă de contact, să poată imediat să fie localizată persoana respectivă şi contactată. Acest formular urmează să fie implementat începând cu data de 20 decembrie şi se va elabora şi o strategie de comunicare pentru folosirea tuturor vectorilor de informare pentru a pregăti oamenii pentru folosirea acestui formular", a anunțat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

În continuare, Guvernul face apel la autoritățile locale și se gândește la înființarea unor centre mobile de vaccinare care vor merge în zonele rurale unde există doritori, pentru creșterea numărului de persoane vaccinate.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies