Noi şcoli închise vineri! Unde nu se fac cursuri. Anunţul Ministerului Educaţiei

Cursurile din 59 de unităţi şcolare din judeţele Maramureş, Cluj şi Harghita vor fi suspendate vineri din cauza vremii nefavorabile. Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a anunţat că orele vor fi recuperate.

Autor: A. I.

"Urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile şi în conformitate cu deciziile luate de comitetele pentru situaţii de urgenţă, cursurile şcolare din 59 de unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţele Maramureş (56), Cluj (2) şi Harghita (1) vor fi suspendate integral vineri,18 ianuarie 2019. Orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învăţământ, cu aprobarea inspectoratelor şcolare judeţene", a transmis, joi seară, Ministerul Educaţiei.

Acesta a precizat că informaţiile au fost comunicate de inspectoratele şcolare judeţene, în cursul zilei de 17 ianuarie, şi pot face obiectul unor update-uri, în funcţie de evoluţia situaţiilor la nivel local. Potrivit Ministerului Educaţiei, astăzi au fost suspendate cursurile în 49 de unităţi şcolare din Maramureş şi Cluj.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, anunţa ieri pe Facebook că în municipiul pe care îl conduce nu se vor face cursuri joi şi vineri.

„Motivul suspendării activităţilor în sistemul şcolar şi preşcolar băimărean este generat de necesitatea unităţilor de învăţământ în a proceda, de urgenţă, la deszăpezirea incintelor pe care le administrează, respectiv zonele de acces spre aceste instituţii. În sprijinul unităţilor de învăţământ vor fi puse la dispoziţie, de către autoritatea locală, utilaje respectiv personal specializat pentru eficientizarea acţiunii de deszăpezire", anunţa primarul Cătălin Cherecheş pe Facebook.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Gigi Becali detonează bomba! Ce dezvăluire a făcut despre Traian Băsescu

Florin Piersic, distrus la 83 de ani! Se apropie ziua: "Ce păcat!"

Se întorc ninsorile! Cum va fi vremea zilele următoare

Previziuni astrale pentru luna Septembrie. Care dintre zodii vor avea o lună perfectă

Veste BOMBĂ despre Elena Băsescu! Ce s-a întâmplat cu fiica lui Traian Băsescu

Cine este Sorin Georgian Olariu, salvamarul care şi-a pierdut viaţa încercând să salveze un om din apele învolburate ale Mării Negre

Cu ce își ocupă timpul liber Traian Băsescu, după ce și-a pierdut privilegiile de fost șef al statului

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies