Noile restricții adoptate de Guvern intră în vigoare duminică, 28 martie. Descarcă noul model de declarație pe propria răspundere

Guvernul a adoptat joi seara, 25 martie, noile restricții pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus prevăzute în Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Autor: Loredana Dobre

In articol:

Guvernul a aprobat joi, 25 martie, noile restricții pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus propuse de CNSU. Măsurile urmează să intre în vigoare duminică, 28 martie, a anunțat premierul Florin Cîțu.

Noile restricții adoptate de Guvern

În localitățile cu o incidență mai mare de 7,5 cazuri COVID la mia de locuitori este interzisă circulația în afara locuinței după ora 20:00, cu două ore mai devreme față de restul localităților. Măsura se aplică și în localitățile în care incidența este mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, potrivit documentului propus de CNSU.

Citeste si: Noi restricții în București. Ce program au magazinele și până la ce oră este permisă libera circulație

De asemenea, magazinele vor fi închise de la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mia de locuitori, iar acolo unde incidența este mai mare de 7,5 cazuri la mie, măsura se va aplică pe tot parcursul săptămânii.

În localitățile cu o rată mai mare de 4 la mie se închid sălile de sport pentru 14 zile. Dacă la finalul acestei perioade rata de incidență scade sub 3.5 la mia de locuitori, toate măsurile vor fi suspendate.

Lista restricțiilor adoptate de Guvern

Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000

de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20:00, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Citeste si: Poliția a oprit o nuntă cu aproape 200 de persoane în hotelul deținut de omul de afaceri, Ștefan Mandachi: „Va fi demisă întreaga echipă responsabilă”

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20:00 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 7 la 1.000 de locuitori și intră în vigoare măsura prevăzută la punctul 1.

Citeste si: Noile restricții, amânate! Anunțul făcut de premierul Florin Cîțu: „Având în vedere timpul scurt...”

Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 1800 pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18:00 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 7 la 1.000 de locuitori și intră în vigoare măsura prevăzută la punctul 3.

Suspendarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

În perioadele 03.04 – 04.04.2021 și 01.05 – 02.05.2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20:00-02:00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

Citeste si: Ministrul Vlad Voiculescu a început să râdă în momentul în care a anunțat noile restricții

În datele de 27.03.2021 și 28.03.2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 18:00-22:00 pentru deplasarea și participarea la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah.

Prin excepție de prevederile punctelor 3 și 4, în intervalul orar 18:00-05:00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Modelele noi de declarație pe propria răspundere

Descarcă mai jos modelele de declarație pe propria răspundere și adeverința de angajator pentru deplasarea în afara locuinței.

Modelul declarației pe propria răspundere pentru toate localitățile, indiferent de rata de incidență
Modelul adeverinței de la angajator pentru toate localitățile, indiferent de rata de incidență
Modelul declarației pe propria răspundere pentru localitățile care depășesc rata de incidență de 4, respectiv 7,5
Modelul adeverinței de la angajator pentru localitățile care depășesc rata de incidență de 4, respectiv 7,5

SURSE: Edupedu.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Noile restricții, amânate! Anunțul făcut de premierul Florin Cîțu: „Având în vedere timpul scurt...”

Roxana Ghiță și Romina de la Survivor România, ceartă în direct din cauza lui Andrei Dascălu: „Îți era frică de...”

Temutul Bebino a devenit coleg de penitenciar cu Gheorghe Dincă! Liderul sportivilor, mutat la Craiova din motive de siguranță! EXCLUSIV

Horoscop saptamanal 25-31 Octombrie 2021: Balanțele se apropie cu pași repezi de atingerea obiectivelor propuse

Dispar centralele termice de apartament! Decizia luată chiar acum este clară. Trebuie să renunțe

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Andreea Esca a trăit rușinea vieții. Nu i-a venit să creadă când s-a aflat adevărul. Pentru doar 6 lei...

Dănuț Lupu și strigătul său de disperare: „Am trecut pe la poarta Iadului. Am stat 16 zile la ATI. Vaccinați-vă!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies