Numărul deceselor provocate de COVID-19, mai mare decât cel raportat oficial? Răspunsul dat de Nelu Tătaru

Nelu Tătaru a vorbit despre numărul real al victimelor coronavirusului. Ce a spus ministrul Sănătății?

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Numărul deceselor provocate de COVID-19, mai mare decât cel raportat oficial? Răspunsul dat de Nelu Tătaru


In articol:

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă, 6 iunie, că numărul deceselor cauzate de coronavirus,ar putea să fie mai mare decât cel anunțat oficial.

Tătaru, despre numărul real al deceselor din cauza COVID-19

„Ei ar putea fi mai mulţi în condiţiile în care am avut un context în care să solicitm o necropsie la cel decedat, având contextul epidemiologic. Neavând contextul epidemiologic, având comorbidităţi, de altă natură, atunci nu s-a solicitat.

Citeste si: Vulpița nu își iubește fetița? E dureros cum a tratat-o pe micuță când a revăzut-o. Niciun copil nu merită asta

Citeste si: Crimă odioasă în Olt! O mamă și-a ucis în bătaie bebelușul de două luni pentru că plângea

Citeste si: Ioana și Ilie Năstase s-au împăcat. Bruneta a dat vestea cea mare: Va fi nuntă!

Cifra pe care o vedem reprezintă numărul de decese care au confirmat şi infecţia cu COVID-19. Ei ar putea fi mai mulţi în condiţiile în care am avut un context în care să solicitam o necropsie la cel decedat, având contextul epidemiologic. Neavând contextul epidemiologic, având comorbidităţi, de altă natură, atunci nu s-a solicitat", a declarat Nelu Tătaru, la Digi 24.

Tătaru a fost întrebat dacă numărul celor care au fost declaraţi decedaţi ar putea fi mai mic decât cel raportat oficial. Ministrul a răspuns că medicul care completează certificatul de deces nu face acest lucru ţinând cont de solicitările familiei decedaţilor şi trece infecţia cu COVID dacă aceasta a fost confirmată printr-un test.

 

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate