O asistentă de la Spitalul Județean din Deva, în stare gravă după ce a fost scuipată de o pacientă infectată cu noul coronavirus

O asistentă de la Spitalul Județean din Deva a fost scuipată de o pacientă infectată cu noul coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

O asistentă de la Spitalul Județean din Deva, în stare gravă după ce a fost scuipată de o pacientă infectată cu noul coronavirus


In articol:

Pe lângă asistena medicală de la Spitalul Județean din Deva care a fost scuipată de pacienta infectată cu coronavirus, alți patru medici de la secția ATI sunt în aceeași situație.

„De o săptămână avem echipamente suficiente, medicii ar fi fost și ei suficienți, dar acum o parte din ei s-au îmbolnăvit. Sunt vreo opt doctori, dintre care patru de pe Terapie Intensivă. Starea lor este, din fericire, bună. Avem în schimb o doamnă asistentă la Cardiologie, cu care chiar eu am fost de gardă, și o pacientă Covid pozitivă ne-a scuipat, a devenit violentă în noaptea respectivă și doamna asistentă nu este chiar așa într-o stare bună, de unde se vede că nu totdeauna lucrurile sunt neapărat fericite. Noi sperăm într-un final fericit și suntem convinși că așa o să fie. Dar cu un pic de mai multă străduință și cu un pic de mai multă suferință, din păcate” a declarat Bianca Glodean, medic internist la Spitalul Județean din Deva.

Citeste si: Medicii din Deva, epuizați de lupta împotriva coronavirus: „Sunt aproximativ 100 de cadre medicale în Spitalul Judeţean care lucrează de 10 zile, 24 de ore din 24”

Spitalul Județean din Deva, focar de coronavirus

în plină pandemie de coronavirus, Spitalul Județean din Deva s-a trnasformat într-un adevărat focar de infecție. Mai multe cadre medicale au fost infectate, iar conducerea și-a dat demisia.

„La noi au fost o serie de bâlbe, care au dus până la urmă, nu știm nici până acum din ce motiv, la desemnarea Spitalului nostru Județean, din prima, ca spital Covid și la infectarea consecutivă a mai multor cadre medicale. Aceasta a determinat apoi instituirea unei carantine, pe care noi am văzut-o, cu colegii din sindicat, ca pe un fel de muncă forțată, pentru că au fost închiși colegi timp de patru zile – sunt și acum, în timp ce noi vorbim -, colegi care se află în acea carantină în interiorul instituției. Noi ținem foarte mult ca să ni se respecte dreptul acesta de a putea beneficia de timpul de odihnă în afara spitalului”, a explicat Bianca Glodean, la Digi 24.

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate