O asistentă din Suceava, mărturisiri halucinante după ce un pacient infectat cu coronavirus a fost plimbat zece ore între spitale: „Vă rog frumos, ajutaţi-mă că nu mai pot! Pacientul este grav!”

O asistentă din Suceava a povestit cum un pacient infectat cu coronavirus a fost refuzat pentru că nu mai era locuri în spital.

Autor: M.B.

In articol:

O asistentă de pe ambulanță din Suceava a povestit că un pacient testat pozitiv pentru coronavirus, preluat la orele 10, a fost plimbat între spitale până la orele 20. Cu ochii în lacrimi, a vorbit despre clipele de groază prin care a trecut alături de pacinetul tânăr a cărui stare se agrava de la oră la oră.

„În fața UPU, când am ajuns la cortul milităresc, am stat în soare fără să ne bage nimeni în seamă, aproape trei ore. L-am predat. Am mers, într-un târziu, să spun ce trebuie să i se facă acestui pacient pentru că el a fost diagnosticat în Câmpulung Moldovenesc cu COVID-19. Avea o rază făcută tot în acest municipiu. Procedurile trebuiau să fie mult mai uşoare. La ora 17.00, ni se dă pacientul în ambulanţă, să îl traversăm vizavi, la Boli Infecţioase. Aici, continuă spectacolul. Domnii doctori sunt în şedinţă. Ce fel de şedinţă la ora 17.00? După două ore de stat acolo, vine o doamnă doctor destul de obosită şi ne ceartă că ce căutăm noi pe secţia dumneaei, când a spus destul de clar că nu are locuri. Şi ce căutăm noi cu un pacient din UPU pentru că ea nu este medic urgentist? Ne-a spus: „Mergeţi înapoi la UPU că eu nu am locuri”.

I-am zis: „Doamna doctor, daţi un telefon” – „Păi nu mă vezi? Cu ţinuta asta, eu nu am voie să pun mâna pe telefon”,  a spus asistenta, în cadrul unei emisiuni de televiziune.

Citeste si: „Sunt o femeie tânără.” Denisa Filcea, judecată pentru ținuta pe care a purtat-o- kfetele.ro

După câteva ore, starea pacientului infectat cu coronavirus a început să se agraveze

„Mergem înapoi în UPU. Se mai stă aproape o oră. Starea pacientului meu se agravează. „Doamna doctor infecţionistă ne-a comunicat că nu are locuri. Ce facem cu pacientul?” – „Păi, nu ştiu. Cum nu are locuri? Păi, unde vrea să îl internăm pe acest pacient?”. Timpul trece şi pacientul strigă: „Vă rog frumos să îmi mai faceţi un calmant că nu mai pot”. Avea o stare proastă. Intrase într-o stare de oboseală, de supărare şi simţea că nu mai are aer. Nu mai voia oxigen, nu mai voia nimic. S-a reuşit, într-un târziu, să caute o cale să scape acest pacient care este şi asistent medical. A făcut rost de un aviz medical în Iaşi, să fie transferat acolo. Nu i s-a aprobat o ambulanţă până la Iaşi pentru că este foarte mare criză.

La UPU, vine o doamnă şi zice: „Vă întoarceţi înapoi la izolare că s-au eliberat două paturi”. Când am ajuns acolo, nu era nimeni. Toate uşile s-au închis. Se uitau după perdele, de parcă era războiul sau nu ştiu… Pacientul meu: „Doamna asistentă, nu mai pot!”. Am bătut în toate uşile. La un moment dat, a ieşit un brancardier şi fuma. „Spuneţi-mi! Am un pacient diagnosticat COVID-19, persoană tânără, stare agravată. Ce să fac cu el?”, a mai povestit femeia pentru Antena3.

Citeste si: Doliu în lumea muzicii. John Prine a fost ucis de coronavirus! „O adevărată comoară naţională şi un compozitor pentru posteritate”

Apare într-un târziu o doamnă. I-am spus: „Vă rog frumos, ajutaţi-mă că nu mai pot! Pacientul este destul de grav.” – „Ce ţipi la mine? Eu sunt medic! Ce ţipi la mine?” – „Spuneţi-mi unde să îl internez!” – „Du-l după cotitură”. Și îmi arătă cu mâna să mă duc după clădire. Mă duc, uşile închise. Nu am mai rezistat. Am dat drumul la sirene. Ieşeau pacienţii la geam. Medicii deloc. 

Am sunat la dispeceratul integrat: „Vă rog frumos, ajutaţi-ne! Ce fac cu pacientul ăsta? Nu mi-l primeşte nimeni!”. Mi-au spus: „Ne pare rău, nu vă putem ajuta”. Spitalul este milităresc. Ei au telefoanele, interioarele lor. Noi nu îi putem contacta. Într-un târziu, îmi deschide o asistentă uşa, spre fericirea noastră, că trebuia să iasă o fată, să se externeze, şi aşa am prins uşa deschisă”, a spus asistenta.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Studiu Harvard - Cercetătorii spun că rata deceselor provocate de coronavirus este influențată de poluarea aerului

Un medic din Deva, infectat cu coronavirus din cauza echipamentului improvizat: „Nu am putut lăsa pacientul cu hemoragie, să nu-l tratez”

Strigătul de disperare al unei asistente de la Suceava: "Ne lipim combinezoanele cu scotch și le căptușim cu cearșaful de pe targă"

Prima reacție a Ministrului Mediului după semnalarea poluării din București. De la ce este de fapt mirosul greu de suportat

Vestea dimineții despre toate pensiile din România! Anunțul venit chiar acum: Ar trebui să elimine...

De ce să pui sare în mașina de spălat rufe: trucul mai puțin cunoscut care te ajută să economisești timp și energie

Noua formulă de calcul a pensiilor. Veste bună pentru pensionari

Strigătul de disperare al unei asistente de la Suceava: "Ne lipim combinezoanele cu scotch și le căptușim cu cearșaful de pe targă"

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies