O asistentă medicală își va petrece 14 zile în spital, în focarul de infecție cu coronavirus de la Deva: „Parcă mi-am dus soția la război”

Un bărbat din Deva a făcut mărturisi emoționante despe soția lui, o asistentă medicală care va sta 14 zile în spitalul de Deva, acolo unde secția de oncologie a fost grav afectată de coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere


In articol:

Soțul unei asistente medicale a povestit că femeia a plecat la spitalul din Deva, acolo unde își va petrece următoarele 14 zile într-un focar de infecție cu coronavirus.  După cele două săptămâni, va intra în izolare pentru încă 14 zile, iar apoi se va întoarce acasă. Deși au echipamente de protecție, bărbatul își face griji pentru siguranța soției lui .

„Am avut sentimentul că-mi duc soţia la mobilizare, la război. Cu geamantan, cu apă, cu sacoşă… când a intrat pe poarta spitalului am simţit că se rupe ceva între noi. (…) Ea a intrat de ieri în tură, de la ora 18.00. Şi-a făcut bagajele şi s-a pregătit pentru 14 zile de stat în focar. Practic, ea ar urma să iasă în jurul datei de 13 sau 14 aprilie de acolo, urmând ca apoi să intre în izolare încă 14 zile şi apoi să vină acasă. Practic, după 28 de zile. (…) Am vorbit în urmă cu o oră cu ea la telefon. Au echipament, au combinezoane, au măşti, dar… ştiţi cum este. Riscul este unul permanent pentru că lucrează într-o secţie infectată. Acolo n-a apucat să se facă dezinfecţie şi să vedem ce se va întâmpla mai departe. Cei care decid gestionează lucrurile, sper”, a declarat Dănuț Terci, soțul Adinei, pentru Mediafax.

Citeste si: Coronavirus a mai făcut o victimă în România. Bilanțul deceselor a ajuns la 116

Bărbatul a recunoscut că și-ar fi dorit ca soția lui să-și dea demisia

„S-a cerut personal suplimentar pentru a merge pe secţia de oncologie, o secţie foarte afectată de infecţia cu COVID-19, pentru a îngriji pacienţii care au rămas acolo, unii dintre ei în stare gravă, am înţeles. (…) Eu mi-aş fi dorit în adâncul sufletului să-şi dea demisia. Am avut un gând neexprimat, dar nici n-am îndrăznit să i-l spun pentru că Adina este de departe un om cu un simţ al răspunderii foarte ridicat. Plus că, discuţiile pe care le-am avut în casă au fost foarte simple şi elocvente: .Adică, nu poţi să iei o astfel de decizie fără să te gândeşti şi la omul care poate îşi trăieşte ultimele clipe pe patul de spital. Întotdeauna îţi doreşti să-i faci bine pe oameni. Uneori poţi, alteori doar le alini suferinţele. Oricum, trebuie să fii acolo”, a mai spus Dănuţ Terci, potrivit sursei citate.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate