O bătrână a fost refuzată de patru spitale de stat! Disperată, a apelat la un spital privat și a făcut un împrumut pentru a suporta cheltuieli în valoare de 70.000 RON

O bătrână a făcut împrumut la bancă pentru a suporta costurile tratamentelor la un spital privat, după ce a fost refuzată de patru spitale de stat.

Autor: M.B.

In articol:

Rada Ioan avea 76 de ani când a început calvarul. În octombrie 2015, a ajuns la spitalul din Urziceni din cauza unei răceli netratate.

Acolo a intrat în comă.

Medicii din Urziceni au spus că nu au aparatura necesară pentru a o trata pe femeie și au cerut transferul, însă familia bătrânei s-a lovit doar de refuzuri.

„La Slobozia ne-a refuzat. Au întrebat de ce a intrat în comă. Bănuim că neurologic şi pe urmă au spus că nu au locuri, că nu se poate. Și la Universitar şi la Municipal şi la urgenţă şi la Bagdasar raspunsul era: „avem pacienţi şi pe tărgi, nu avem locuri. Am pacienţi şi pe brancarde, de ce să moară la mine când poate să moară la tine?” Pur şi simplu nu îi interesează, aşa am considerat”, a povestit fiica Radei Ioan.

Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro

Familia a făcut un împrumut pentru a o salva pe bătrână

În lipsa altor soluții, familia a decis să o ducă pe bătrână la un spital privat, iar suma pe care au plătit-o în total a ajuns să fie de 70.000 de lei.

„I-am dat în rate. Pe urmă luăm noi amândoi pensia, pe urmă ne mai dădea fata, fata fetii de la Bucureşti. Pe fiecare luna dădeam 100 de milioane (n.r.- 10.000 RON), în afară de ce am avut noi la început strânşi 400 de milioane (n.r.-

40.000 RON)”, a povestit Rada Ioan pentru un buletin de știri.

Familia a cerut decontarea facturilor de către CASMB și a fost, din nou, refuzată. Au fost nevoiți să facă un împrumut pentru a acoperi costurile fabuloase. Acum, încă plătesc rate la bancă și au dat în judecată CASMB.

„Instanța care a decis 70 de mii de lei pe care CASMB trebuie să îi plătească pacientului internat la particular şi ne îndreptăm împotriva ta, CASMB, pentru că tu ai fi decontat cheltuielile spitalului de stat, dacă ne primea,

aşa cum îi obliga legea” a declarat Adrian Cuculis, avocatul familiei.

Ce spun autoritățile despre cazul Radei Ioan, femeia refuzată de patru spitale de stat

„Nu există niciun motiv pentru care un pacient critic este refuzat la transfer. Dacă starea o impune, şi el trebuie tratat în unitate de nivel superior. El trebuie tratat, indiferent de vârstă, indiferent dacă sunt sau nu locuri. Pacientul poate fi temporizat în ATI până se găsesc locuri”, a declarat Oana Grigore, purtător de cuvânt Ministerul Sănătăţii.

„Eu aştept motivarea. E un proces cu CASMB. Ideea e că acest pacient era la Urziceni şi erau obligaţi să îl primească. Trei spitale să îl refuze, e inadmisibil aşa ceva”, a spus și Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Tragedie în Capitală! Un cunoscut om de afaceri a fost găsit mort în locuință

Atenție, bucureșteni! Primăria tocmai a anunțat decizia! Riscați amenzi de 20.000 de lei

Cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină pentru 12 județe! Care sunt zonele vizate

Bianca și Bădălău au luat masa în oraș, deși acesta a fost surprins în compania altor femei

Anunț pentru românii care se vaccinează! Omul lui Iohannis a dat verdictul. Este informaţia momentului

Ceaiul care poate declanșa cancer la colon. Mulți români continuă să-l bea fără să știe la ce se expun. Medicul Laura Ene avertizează

Mafia a intrat în afacerea vaciinurilor! Se lucrează în stil mare

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies