O elevă de 10 îl sfidează pe Ludovic Orban. Tânăra refuză premiul dat de Guvern: „Orban, ţine-ţi banii că eu n-am nevoie de ei. Momeală de scurtă durată“

Antonia Pup, din Chişoda, județul Timiş, este absolventă de liceu care luat 10 la examenul de Bacalaureat. Ea a anunțat pe Facebook că refuză premiul de 3.000 lei acordat de Guvernul Orban absolvenților care promovează cu notă maximă. 

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Fata de 10 care refuză premiul dat de Guvern
Antonia Pup, elevă strălucită de 10

Antonia este o elevă strălucită, proaspăt studentă la Istorie, la Universitatea de Vest din Timişoara. Ea a promovat Bacalaureatul cu nota maximă.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, tânăra explică de ce refuză „stimulentul financiar“ , cum a fost intitulat de Guvern, pentru elevii performanţi, de 10.

„Încă de când am aflat că am luat 10 la Bacalaureat, foarte multă lume îmi adresa următoarele două întrebări: "ce vei face cu ăia 30 de milioane de la Guvern?", "mergi la Untold pe gratis?". Untold nu se mai ţine, iar despre bani pot să vă spun următorul lucru: nu îi iau. Orban, ţine-ţi banii că eu nu am nevoie de ei. Nici dacă m-ar da afară banii din casă nu aş putea accepta "momeala" de 3.000 de lei de la Guvernul României oferită tuturor elevilor care au obţinut media 10 la examenele naţionale din acest an şcolar. Hotărâre de Guvern aprobată chiar cu câteva ore înainte de începerea campaniei electorale, ce coincidenţă! În aceeaşi săptămână în care preşedintele României a spus ca nu e o problemă că elevii nu vor primi măşti, în aceeaşi săptămână în care profesorii au fost minţiţi cu privire la creşterile salariale, în aceeaşi săptămână în care elevii au fost anunţaţi de un reprezentant de la nivel guvernamental că dispozitivele electronice nu vor ajunge înainte de începerea şcolii, pentru că achiziţia pe care noi am solicitat-o încă din martie este tergiversată, scrie tânăra.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Antonia cere Guvernului să scoată elevii din sărăcie și să aducă profesori buni și în mediul rural.

„Da, dar e dreptul tău". Nu, nu e dreptul meu. În Statutul Elevului nu apare un astfel de drept, dreptul a de a accepta să fii tranzacţionat de un Guvern care a călcat în picioare principii fundamentale ale Şcolii, precum egalitatea de şanse şi calitatea. "Guvernul doar promovează performanţa şi o mai şi încurajează, în vremuri grele!" Asta este cea mai patetică lozincă. Vreţi performanţă? Scoateţi elevii acestei Românii din sărăcie şi faceţi centre de excelenţă, aduceţi profesori buni în mediul rural, creşteţi bursele de performanţă nu doar atunci când folosiţi asta drept un laitmotiv electoral. Bacul este un examen de certificare a competenţelor, în niciun caz un concurs cu premii, iar orice acţiune privind promovarea acestuia drept un concurs nu face decât să perpetueze un model toxic în şcoala românească şi să adâncească faliile dintre noi”, adaugă ea.

Citeste si: Bărbatul care l-a ameninţat cu moartea pe Raed Arafat a fost reţinut de procurori. El este adeptul conspiraţioniştilor

Citeste si: Sărbătoare în casa lui Florin Salam! Fiica artistului își sărbătorește ziua de naștere astăzi!

Citeste si: Un fost antrenor al echipei naționale, scandal pentru o sumă imensă! Victor Pițurcă a ajuns în față judecătorilor

Ea face un apel către elevi să nu accepte banii „murdari” din partea Guvernului.

„Fac un apel către toţi ceilalţi elevi eligibili pentru Marele Premiu, adică bani murdari şi "momeală" de scurtă durată: gândiţi-vă că sunteţi pe cale să fiţi pozaţi şi folosiţi de aceeaşi oameni care au închis ochii atunci când 900.000 de elevi au întrerupt şcoala online din cauza sărăciei. Gândiţi-vă, înainte să-l acceptaţi, că refuzarea acestui fals premiu poate să fie oportunitatea noastră de a distruge acest cerc vicios al educaţiei româneşti. Că în vremuri de criză, avem nevoie mai mult decât oricând de solidaritate. Că dacă avem un drept pe care trebuie să ni-l apărăm cu orice preţ, este vorba de dreptul la educaţie. Nemijlocit. Făra a fi tranzacţionat. Cred că putem mai mult de atât. Este felul meu de a mă ralia mişcării de revoltă a elevilor care nu tac şi fac frumos când văd că guvernanţii neglijează dreptul la educaţie şi tratează cu stângăcie problema accesului, a părinţilor care sunt ameninţaţi cu chemări în judecată pentru că nu se pot transforma în epidemiologi de casă, a profesorilor ale căror drepturi salariale au fost asimilate mersului la cârciumă. Aşa nu #sepoate, eu nu accept silenţios să fiu parte a acestei înscenări lângă care unii şi alţii vor să-şi pună hashtagurile”, a conchis ea.

Executivul a aprobat joi, 27 august, Hotărârea de Guvern prin care se acordă stimulente financiare elevilor care au obţinut media 10 la examenele naţionale.  Astfel că, 892 de absolvenţi de gimnaziu care au obţinut media 10 la examenul de evaluare naţională şi 315 liceeni cu media generală 10 la examenul naţional de bacalaureat 2020 vor beneficia de stimulente financiare.

 


Citește și:

Guvernul Orban, dat în judecată! E scandal uriaș. De la ce a pornit totul?

Un ecologist a fost omorât de leii pe care îi salvase și îi crescuse de când erau pui

Bărbatul care l-a ameninţat cu moartea pe Raed Arafat a fost reţinut de procurori. El este adeptul conspiraţioniştilor

Bilanț Covid-19, 28 august: 1.318 de cazuri noi  de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore

Legile pe care ar trebui să le știe orice votant. Iată sub ce parametrii legali se desfășoară și se organizează alegerile

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies