O fată de 14 ani din Iași, ținută în viață de aparate, din cauza unui regim. Dieta, recomandată de un medic, i-a distrus organismul

O adolescentă în vârstă de 14 ani a ținut vreme de 4 ani un regim alimentar draconic, cu multe restricții.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

O adolescentă în vârstă de 14 ani a ținut vreme de 4 ani un regim alimentar draconic, cu multe restricții. Puștoaica a ajuns de urgență la spital și este ținută în viață doar de transfuzii de sânge, din cauză că măduva ei a ajuns să nu-l mai poată produce.

Adolescenta de 14 ani este internată la Clinica de Hematologie şi Oncologie Pediatrică de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași.
Mama fete a precizat pentru ziaruldeiasi.ro că totul a început de la vârsta de 10 ani, atunci când, după ce fiica ei a mâncat gogoşi cu ciocolată, au început să îi apară pe tot corpul pete roşii şi umflate care provocau mâncărimi foarte mari. Copila a fost internată în spital dar petele au reapărut așa că s-a adresat unui medic specialist.

„Medicul respectiv a spus că este o alergie alimentară, trebuia să mai fac nişte analize, deja tot ce am făcut până atunci, diverse analize, ne-au costat 700 de lei, aşa că i-am zis că nu reuşim momentan, poate reuşim să facem un tratament, până una-alta. Ne-a dat acest regim extrem de strict, pe care a zis să îl urmăm”, a mai completat mama adolescentei. Regimul impus îi permitea să mănânce doar orez, morcov, carne de pui fiartă de două ori pe săptămână, şi fructe, cum ar fi mere, pere, gutui doar sub forma unui gem făcut în casă.

După 4 ani de regim, organismul fetei s-a prăbușit 

Fata a ținut acest regim restrictiv timp de 4 ani, însă organismul ei a ajuns să fie grav afectat.

„Acest regim a adus-o în starea în care nici globulele roşii, nici cele albe, nici trombocitele nu se mai formează. Este o afecţiune mai rea chiar şi decât leucemia. Noi am început aici să îi dăm treptat toate alimentele interzise, şi momentan merge bine, nu a făcut nicio alergie”, a precizat prof. dr. Ingrid Miron, şeful Clinicii de Hematologie şi Oncologie Pediatrică de la unitatea medicală.
Potrivit specialiștilor, în acești 4 ani de regim, fata a ajuns să aibă carențe mari de vitamine, minerale și oligoelemente, cum ar fi seleniu, zinc sau fier. Mai întâi, fata a pierdut mult în greutate, apoi a ajuns să sufere de distrofie ponderală, iar în cele din urmă, a dus a o epuizare a măduvei.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: