O mamă cu grave probleme de sănătate riscă închisoarea după ce a refuzat să-și trimită copiii la școală de frica Covid-19: „Dacă mă îmbolnăvesc voi muri”

O femeie în vârstă de 29 de ani, mamă a doi copii, riscă să fie închisă, pentru că a refuzat să-şi lase copiii să se întoarcă înapoi la şcoală.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

O mamă nu-și lasă copiii la școală de frica Covid-19
Katy, alături de cei doi copii ai săi

Katy Simpson, din oraşul Redcar, North Yorkshire, a decis să nu-și lase cei doi copii de șase ani să se întoarcă la școală, pentru că îi este teamă de Covid-19. Deși cursurile au fost reluate încă din luna septembrie, tânăra mămică și-a ținut odraslele acasă.


In articol:

Femeia are diabet zaharat de Tip 1 şi o tiroidă subactivă, ceea ce o clasifică în categoria persoanelor de risc, vulnerabili. Conștientă de pericolul uriaș care o pândește, Katy a părăsit de foarte puţine ori casa și face doar câteva vizite săptămânale la magazin.

Citeste si: Ludovic Orban, anunț important despre carantinarea populației: „Obiectivul nostru este să nu afectăm economia”

Citeste si: Un bărbat din Târgu-Jiu, suspect de COVID-19, s-a spânzurat înainte să afle rezultatul testului! Cum l-au găsit medicii

O altă măsură de siguranță luată de tânăra mămică a fost să nu-și trimită copiii la școală de teamă că pot contracta noul coronavirus, iar mai apoi o pot infecta și pe ea. Katy a anunţat personalul din învăţământ de decizia luată, iar la începutul săptămânii a primit o citație prin care a fost informată că este chemată în instanţă.

Citeste si: Victor Ciutacu, săltat de Poliție?! S-a trezit cu „mascații” la ușă - evz.ro

Citeste si: Bill Gates a anunţat data când se va termina pandemia de COVID-19. “Oamenii ar trebui să înțeleagă…” - bzi.ro

Astfel, femeia a aflat că trebuie să plătească o amentă de 2.500 de lire sterline şi riscă de până la 3 luni de închisoare dacă nu îşi va schimba decizia de a nu lăsa copiii să se întoarcă în bănci.

„Nu pot risca. Mă îmbolnăvesc foarte uşor”

Katy a declarat că rămâne fermă şi nu îşi va lăsa copiii să se întoarcă la şcoală în ciuda avertismentului primit. „Nu există două alegeri în acest sens. Dacă voi fi infectată cu virusul voi muri. Sunt o mamă singură şi nu am familia aproape pentru a mă ajuta cu creşterea copiilor. Nu pot risca. Mă îmbolnăvesc foarte uşor mereu, iar simptomele sunt mai severe. Virusul a ucis mii de oameni şi se pare că situaţia se va înrăutăţi din nou. Am încercat să le explic, dar pur şi simplu nu vor să asculte. Au încercat să organizeze şedinţe în care eu să particip, dar parcă nu vor să înţeleagă.

Sunt împietrită de ideea că aş putea să mă îmbolnăvesc, aşa că nu pot ieşi din casă. Chiar dacă alţi oameni i-ar duce la şcoală, numărul de persoane cu care ar intra în contact rămâne prea mare şi nu ar fi în siguranţă. Fiul meu Damien are de asemenea astm, nu este vorba doar despre mine. Acum mă ameninţă în instanţă şi nu sunt sigură că voi merge, fiindcă sunt prea speriată.” a declarat mama celor doi copii.

O mamă nu-și lasă copiii la școală de frica Covid-19
Cei doi copilași care nu sunt trimiși la școală

Reacția unității școlare

Conform Legii Educaţiei din 1996, poate fi constatat faptul că părintele încalcă legea în cazul în care copilul nu reuşeşte să ajungă în mod frecvent la şcoală şi nu există o „justificare rezonabilă” pentru absenteism, notează Daily Mail.

„Absenţa de la şcoală dăunează şanselor elevului de a obţine o educaţie bună. Reduce perspectivele pentru viitor, perturbă rutina şcolară şi educaţia. Elevul, cât şi comunitatea devin vulnerabili în faţa unui comportament antisocial, fiind posibilă şi creşterea criminalităţii în rândul tinerilor.

Suntem deosebiţi de îngrijoraţi pentru că, în ciuda faptului că ştiţi gravitatea situaţiei, nu aţi acceptat să asiguraţi prezenţa regulată a copiilor dumneavoastră la şcoală şi nu aţi acceptat să participaţi la întâlniri pentru a primi ajutor şi asistenţă în acest sens. Având vedere acest lucru, nu avem altă opţiune decât de a începe procedurile de urmările penală pentru infracţiune în temeiul Legii Educaţiei din 1996, care prevedere o amendă de până la 2.500 de lire sterline şi o pedeapsă de până la trei luni de închisoare” a fost mesajul transmis de unitatea şcolară pentru mamă.

 

SURSE: Daily Mail

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Iată cine este bărbatul care a intrat la închisoare din cauza Andreei Esca!

Decizie majoră pentru toată România. Orban a luat decizia. E anunțul nopții

Șocul anului: Căsnicie cu probleme uriașe: Gabriela Firea anunță: Divorț! L-am lăsat singur și am plecat”

Un șofer din Alexandria intră intenționat într-un stâlp de iluminat:”Te rog eu mult, gata! Ajunge!”

Vloggerița care împarte casa cu un porc de 80 de kg. Simone îl tratează ca pe propriul copil: ”Oamenii cred că suntem nebuni”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies