O manichiură perfectă acasă

Manichiura este cartea de vizită a unei femei, de aceea ea trebuie să arate impecabil de fiecare dată, chiar dacă adesea, timpul insuficient și programul tot mai încărcat, duc la amânarea vizitei la salonul de înfrumusețare.


In articol:

Astăzi, din fericire a devenit din ce în ce mai ușor de realizat o manichiură perfectă, chiar din confortul casei, cu un rezultat pe măsura așteptărilor, dacă produsele alese sunt cele potrivite.

Oja Canni Semipermanentă reprezintă o soluție excelentă pentru manichiurile realizate la domiciliu, deoarece aceasta ușurează semnificativ munca, fiind ușor de folosit. Produsele din această gamă se distribuie cu ușurință pe unghii și se usucă în doar câteva secunde, culorile având o intensitate crescută și un luciu puternic, care rezistă timp de 4 săptamâni. Ojele Canni și alte accesorii pot fi cumpărate de pe site-uri de oje precum NailsFirst.ro.

Se spală corect mâinile

Procesul de realizare a unei manichiuri perfecte începe de fiecare dată cu igienizarea mâinilor. Acesta este un pas peste care nu trebuie să săriți niciodată, deoarece dezinfectarea și degresarea corectă a mâinilor vă ajută să înlăturați bacteriile, dar și urmele grase existente pe unghii. Spălarea corectă a mâinilor este unul dintre secretele obținerii unei manichiuri reușite de fiecare dată.

Pregatirea unghiilor naturale

Indiferent dacă optați pentru aplicarea produselor direct pe unghiile naturale, sau pentru prelungirea acestora, ele trebuie să aibă o formă îngrijită. Prima dată se scurtează unghiile, după care li se dă forma dorită prin pilire. Ulterior, trebuie acordată o atenție sporită cuticulelor, acestea se îndepărtează în totalitate sau se împing, în funcție de preferințe. În această etapă este esențial să se lucreze cu atenție, pentru a nu provoca răni pe zona din jurul unghiilor.

Următorul pas constă în mătuirea stratului superior al unghiilor, pentru a crește aderența dintre acestea și produsele care urmează să fie aplicate. Pilirea se face în aceeași direcție de fiecare data, pentru a preveni deteriorarea unghiilor.

Aplicarea produsele pe unghii

Aplicarea produselor pe unghii se realizează ținând cont de ordinea corectă și de fiecare dată se începe cu aplicarea unui strat de primer.

Acesta are rolul de a dezinfecta și degresa unghiile, fiind o bază perfectă pentru produsele care vor fi aplicate ulterior. Pentru persoanele cu unghii subțiri sau sensibile se recomandă utilizarea unui primer fără acid, astfel evitandu-se senzațiile neplăcute de arsură. Cele mai multe produse de acest tip se usucă la aer, însă este esențial ca de fiecare dată sa fie respectate indicațiile producătorului.

Următorul produs care se aplică pe unghii este base coat-ul, care se distribuie uniform pe întreaga suprafață, acesta având rolul de a prelungi rezistența ojei semipermanente pe unghii, ajutând în același timp la prevenirea exfolierii sau ruperii acestora. După aplicarea unui strat subțire de base coat, unghiile se introduc în lampa UV sau Led între 10 secunde și 2 minute, pentru uscare.

Citeste si: Schimbări pentru călătorii care utilizează metroul. Cât vor aștepta oamenii în stațiile de metrou?- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Cea mai importantă etapă a procesului de realizare a unei manichiuri este aplicarea ojei semipermanente. Se alege culoarea dorită și se aplică un strat subțire pe unghii, după care se introduc unghiile în lampa UV sau LED. După 1-2 minute se scot unghiuțele din lampă și se aplică un al doilea strat de oja semipermanenta, repetându-se procesul anterior. Dacă va place să vă jucați cu culorile și aveți imaginație puteți combina două sau mai multe nuanțe de oja semipermanentă, pentru a obține o manichiură unică. Fiecare strat de ojă semipermanentă aplicat trebuie polimerizat în lampă, pentru a obține rezultatul dorit.

Realizarea un model unic de nail art

Unghiile într-o singură nuanță pot fi elegante, însă puteți adăuga un plus de strălucire cu ajutorul unui model special de nail art. Puteți opta pentru aplicarea unei foițe de decor, a strasurilor sau a unui sclipici în diverse culori. Există două modalități prin care se pot fixa accesoriile pe unghii, cea mai simplă metodă fiind aplicarea acestora pe unghii înainte de polimerizarea ultimului strat de ojă semipermanentă aplicat. Dacă acest lucru nu este posibil accesoriile se pot fixa pe unghii cu ajutorul unui adeziv special, însă în acest caz, lipiciul trebuie aplicat doar pe suprafața care urmează sa fie acoperită de accesorii.  

Aplicarea top coat-ului

Ultimul produs care trebuie aplicat pe unghii este top coat-ul, acesta sigilează și protejează unghiile, oferind astfel o rezistență crescută manichiurii, mai ales dacă este aplicat și pe vârfuri. De asemenea, cu ajutorul acestui produs puteți să oferiți manichiurii un aspect mat sau un luciu puternic, în funcție de tipul produsului ales.

 

Utilizarea unui ulei de cuticule

Uleiul pentru cuticule are rolul de a hidrata zona din jurul unghiilor, lăsând-o fină și catifelată. Se recomandă aplicarea unui ulei de cuticule atât după finalizarea manichiurii, cât și zilnic, deoarece acesta ajută cuticulele să rămână mereu hidratate și unghiile să crească sănătos.

 

În concluzie, realizarea unei manichiuri perfecte acasă este posibilă dacă respectați toți pașii menționați anterior. Pentru a obține de fiecare data rezultatul dorit este esențial ca produsele alese să fie de o calitate superioară.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Un pensionar a găsit 100.000 de euro în grădină. Ce a urmat l-a lăsat pe bătrân cu ochii în lacrimi

Vacanța în Bali, mai ieftină ca în România! Cât a plătit o tânără să se cazeze pe insula de vis?

Zodia vedetă a zilei! Află cine se va distra de minune în acest weekend. Ei sunt nativii pe care petrecerile îi vor duce la sapă de lemn

4 zodii trebuie să fie atente mâine. Astrele îi atenționează

UNGURII au dat marea lovitură în TRANSILVANIA! Anunțul venit chiar acum de la Budapesta

Cât a costat inelul de logodnă al Ramonei Olaru. Cătălin Cazacu a scos din buzunar o avere

Anunț important pentru cei care călătoresc! Schimbări la serviciile de pașapoarte

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies