O noua statie de metrou in Bucuresti? Unde se va deschide aceasta

Primarila Sectorului 4 doreste deschiderea unei noi statii de metrou in Bucuresti, la Centura Capitalei, dupa statia Berceni.

Autor: A.V.

Noua statie de metrou ar urma sa se deschida in zona Centurii Capitalei, dupa statia de metrou Berceni, care reprezinta capat de linie.

Administratia locala a Sectorului 4 spune ca deja exista o infrastructura pentru aceasta statie: "Primaria Sectorului 4 a identificat o cale de rulare de metrou si infrastructura ei intre statia de metrou Berceni si Soseaua de Centura, care nu este folosita in prezent pentru transport, ci doar in mod ocazional pentru rezolvarea unor probleme tehnice, precum introducerea de sine de cale ferata in tunel.

In acest sens, pentru locuitorii municipiului Bucuresti care folosesc reteaua de transport cu metroul si in interes public, ar fi necesara incheierea unui protocol intre Sectorul 4 al municipiului Bucuresti si Societatea de Transport cu Metroul Bucuresti Metrorex SA avand ca obiect asocierea acestora pentru punerea in valoare a infrastructurii sale aferente, prin edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran cu toata infrastructura adiacenta", conform ziare.com.

De asemenea, acest proiect s-a votat in Consiliul General, avand un numar de 40 de voturi "pentru" si 3 voturi de "abtinere". 

Atat noua statie, cat si trenul se vor afla la suprafata solului. Suma care trebuie cheltuita pentru acest proiect nu este prezenta in document, dar se mentioneaza faptul ca Metrorex nu acopera toate cheltuielile, de aceea se va folosi bugetul Primariei Sectorului 4. 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Baschetbalistul injunghiat la Braila, marturii cutremuratoare: "Sunt in continuare socat, a fost ceva ireal"

Exatlon 26 septembrie. Yamato Zaharia nu va concura azi! Ce se intampla cu sportivul

Exatlon 26 septembrie. Noi strategii, dupa plecarea Faimoasei Lili Sandu! "Ma enerva"

Iată ce trebuie să faci pentru a avea parte de câștiguri financiare mâine!

Medicamentul minune care pune capăt pandemiei! Milioane de oameni îl vor primi

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Ora de iarnă 2021. Ce s-a întâmplat cu schimbarea orei? Avem ultimele informații

VIDEO | Un cunoscut fotbalist a recunoscut că este homosexual. Este primul fotbalist profesionist în activitate care a anunţat asta

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies