Oamenii de știință au descoperit 40 de mutații ale coronavirusului

Oamenii de știință din Islanda susțin că au găsit 40 de mutații ale virusului COVID-19. Șapte dintre ele provin de la același meci de fotbal din Anglia.

Distribuie pe:

Autor: C.G.

Oamenii de știință au descoperit 40 de mutații ale coronavirusului
Oamenii de știință au descoperit 40 de mutații ale coronavirusului


In articol:

Mutațiile au fost descoperite analizând mai mulți pacienți cu COVID-19 din Islanda, unde până în prezent au fost raportate aproape 600 de cazuri, relatează Daily Mail.

Folosind secvențierea genetică, cercetătorii au identificat câte mutații a acumulat virusul. Aceste variante genetice pot acționa ca amprente ale virusului și pot indica de unde a apărut.

Citeste si: Ce inseamna carantina totala in Romania. Ce nu ai voie sa faci in timpul carantinei totale anuntate de Klaus Iohannis

Citeste si: Cozi masive la Spitalul din Suceava. Cadrele medicale așteaptă să fie testate pentru coronavirus, după ce 92 de medici au fost infectați

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Citeste si: Noul bilanț al bolnavilor de COVID-19 din România: 762 de persoane infectate. Sunt 186 cazuri noi confirmate

Oamenii de știință islandezi au reușit să identifice coronavirusul în trei țări europene: Austria, Italia și Anglia

Șapte dintre oamenii infectați au mers cu toții la același meci de fotbal în Anglia, susțin cercetătorii.

Oamenii de știință au descoperit 40 de mutații ale coronavirusului
Oamenii de știință au descoperit 40 de mutații ale coronavirusului

Pe măsură ce evoluează, virusurile acumulează mutații pe măsură ce evoluează, ceea ce poate sau nu să le determine să se comporte în moduri diferite. Oamenii de știință din islanda susțin că animalele au avut aces virus ani de zile înainte de a ajunge la oameni.

„Am găsit o persoană care avea un amestec de virusuri, virusul de dinainte de mutație și de după. Au fost găsite virusuri din Austria și un un alt tip din partea persoanelor care au fost infectate în Italia. Există un al treilea tip de virus găsit la persoanele infectate în Anglia. Șapte persoane au participat la același meci de fotbal”, a declarat Kári Stefánsson, directorul DeCode Genetics, pentru sursa citată.

Studiul nu a fost încă publicat, ceea ce înseamnă că nu a fost examinat de alți oameni de știință. (Citeste si: Invenție revoluționară! Aplicația care te anunță dacă ai avut contact cu o persoană care e infectată cu coronavirus)

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Veronica Stegaru s-a lansat în muzică. Cum sună piesa ”Hai la București, Vulpița”

Clătite Suzette. Desertul servit în sos de portocale care ar surprinde pe oricine

7 efecte secundare ale consumului de prune uscate

Negrese paleo. Dulcele fără făină și fără zahăr

Cazul primarului mort din Deveselu! Cum s-au ”evaporat” mai multe case din declarația de avere a lui Ion Aliman? EXCLUSIV

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies