
In articol:
- Oamenii de știință de la NASA cred că pot crea o cremă pe baza acestei ciuperci
- Accidentul nuclear de la Cernobîl, cel mai grav accident din istoria energiei nucleare
Descoperirea făcută în interiorul reactorului de la Cernobîl
31 de persoane au fost ucise în Ucraina, pe 26 aprilie 1986, când reactorul nuclear de la Cernobîl a explodat.
Se pare că în zilele noastre, cercetătorii au și o veste bună în legătură cu ce a rămas în locul reactorului.A fost descoperită o ciupercă, care se hrănește cu radiații. Ciuperca a fost găsită fix în interiorul reactorului, iar cercetătorii susțin că această ciuperca oprește radiațiile să se împtăștie, potrivit express.co.uk.
Ciuperca a fost descoperită prima dată în 1991, pe pereții reactorului. Încă de atunci, oamenii de știință au rămas șocați de cum o asemenea ciupercă se poate dezvolta într-un mediu atât de periculos.Până la urmă, s-a ajuns la concluzia că este de fapt atrasă de aceste radiații și se hrănește cu ele.
Citeste si: “Eu am leșinat.” Oana Lis, mușcată de o haită de 20 de câini- kfetele.ro
Citeste si: Andreea Antonescu și Ștefan Manolache s-au despărțit la nici două săptămâni de la împăcare
Cercetătorii au făcut teste și au constatat că în ciupercă se găsesc cantități mari de melanină, un pigment care mai poate fi găsit, între alte locuri, și în pielea oamenilor. Persoanele cu tenul mai închis au o cantiate mare de melanină, care absoarbe lumina și disipează radiația ultravioletă.
Oamenii de știință de la NASA cred că pot crea o cremă pe baza acestei ciuperci
Oamenii de știință de la NASA consideră că este posibil să extragă puterea radiosintezei din aceste ciuperci și să o folosească pentru a crea o cremă solară. 9 Citeste si: Un nou Cernobîl? Alertă la o centrală nucleară din Rusia)
O altă utilizare posibilă pentru ciuperca ciuperci ar fi stocarea de energie, experții considerând că ar putea fi o alternativă biologică la panourile solare.
Descoperirea făcută în interiorul reactorului de la Cernobîl
Accidentul nuclear de la Cernobîl, cel mai grav accident din istoria energiei nucleare
Explozia reactorului nuclear de la Cernobîl a dus la exacuarea în masă a zonei. Un nor de precipitații radioactive s-a îndreptat spre părțile vestice ale Uniunii Sovietice, Europei și părțile estice ale Americii de Nord. Suprafețe mari din Ucraina, Belarus și Rusia au fost puternic contaminate, fiind evacuate aproximativ 336.000 de persoane.