Octavian Jurma, primele vești bune despre pandemie, după ce oamenii au început să se vaccineze: „Acest fenomen va accentua viteza de ieșire din valul 4-Delta”

Ce spune cercetătorul despre situația epidemiologică din România.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Situația epidemiologică din România a scăpat de sub control. Autoritățile și medicii sunt depășiți de situație. Zilnic sunt depistate zeci de mii de cazuri de infectări cu coronavirus și sute de decese.

În spitale, lucrurile nu sunt deloc roz. Peste 20 de mii de persoane se află în aceste momente pe secțiile de ATI, unde nu mai există paturi disponibile la nivel național. După ei, alți bolnavi de COVID așteaptă să se elibereze un loc care să le ofere o șansă la o gură de aer și implicit la viață. 

Am pornit în valul 4 al pandemiei de coronavirus cu o rată de vaccinare de circa 30%. Autoritățile au eșuat în a-i convinge pe oameni, însă ultimele zile au însemnat cozi kilometrice în centrele de imunizare din toată țara. Nu datorită mesajelor oficialilor și medicilor, ci a situației extrem de grave. 

Vaccin anti-COVID

Vaccin anti-COVID

[Sursa foto: PixaBay]

Octavian Jurma: „Pandemia se mișcă la o viteză mai mare decât vaccinarea”

Cercetătorul a vine pentru prima dată cu primele previziuni pozitive de la începutul pandemiei de coronavirus.

Iată ce se va întâmpla dacă ritmul de vaccinare se va menține pe aceeași linie ca în acest weekend. 

„Creșterea ratei de vaccinare a continuat să fie știrea pozitivă a acestui week-end. Dacă vaccinarea continuă în ritmul mediu din ultimele 7 zile (62,400 doze 1 pe zi) atunci:

– ținta de 10 milioane persoane vaccinate cu prima doză (52% din populația rezidență) va fi atinsă la 29 decembrie 2021

Citeste si: Vlăduța Lupău a pășit, din nou, în cabinetul medicului estetician. La ce intervenție a apelat îndrăgita artistă- kanald.ro

Citeste si: Momentul în care un actor rus și-a tăiat venele pe scenă, în fața publicului îngrozit. Motivul este incredibil VIDEO- stirileprotv.ro

– ținta de 15 milioane persoane vaccinate cu prima doză (78% din populația rezidență) va fi atinsă la 19 martie 2022

Numărul mediu de cazuri noi confirmate în ultimele 7 zile a fost de 15,000, ceea ce corespunde (la o rată reală de infectare de minim 1:5) unui minim de 75,000 de infectări noi pe zi.

Pandemia se mișcă deci în continuare la o viteză mai mare decât vaccinarea, însă în weekend, viteza de vaccinare a depășit viteză de infectare pentru prima dată în valul 4-Delta”, și-a început acesta mesajul.

Vaccin anti-COVID

Vaccin anti-COVID

[Sursa foto: PixaBay]

Acest fenomen va accentua viteza de ieșire din valul 4-Delta”

Dacă ritmul vaccinării din ultimele zile se va păstra, atunci România are toate șansele să ajungă la un platou în ceea ce privește numărul de infectări. Astfel, șansele de a ieșit cât mai repede din valul patru al pandemiei de coronavirus cresc. 

“Făcând abstracție de consecințele bolii, atât infectarea cât și vaccinarea scad prin imunizare numărul de persoane susceptibile la infecție.

Citeste si: ”Ea a murit cu oful lui. Probabil că fiul Zinei se aștepta să moștenească niște sume mari de bani.” Ce dezvăluiri dureroase a făcut patronul azilului în care Zina Dumitrescu a locuit- kfetele.ro

Citeste si: Calendar ortodox 2 aprilie 2023. Ce sfânt este celebrat în calendarul ortodox?- stirilekanald.ro

Citeste si: Din ce face bani acum fosta soție a lui Dinu Maxer? Determinată din fire, artista nu a profesat niciodată în domeniul studiat și s-a reprofilat- radioimpuls.ro

Citeste si: Bilanț coronavirus, 20 octombrie 2021! Au fost raportate peste 17 mii de cazuri noi și peste 400 de decese

Dacă vaccinarea continuă în acest ritm, în 2 săptămâni, viteză de scădere a populației neimunizate recent se va dublă. Acest fenomen va accentua viteza de ieșire din valul 4-Delta și va scurta perioada de platou care pare să se instaleze în aceste zile.

În acest context vă recomand să faceți doza booster 2 (a 3-a doză sau al 2-lea rapel), pentru că datele din Israel arată că rată de infectare scade dramatic în rândul celor cu a 3-a doză în raport cu cei vaccinați cu schemă completă în urmă cu 6 luni.

Citeste si: Răzvan Cherecheș, scenariu sumbru pentru România. Expertul în sănătate publică a făcut declarații îngrijorătoare: "Pot fi un milion de morți. S-a pierdut startul, iar încrederea odată pierdută se recâştigă foarte greu"

Singură necunoscută pe câmpul de bătălie cu pandemie rămâne acum răspunsul politic care a mai inhibat odată un debut promițător al campaniei de vaccinare și a luat apoi măsuri care au stimulat rată de infectare”, a concluzionat acesta.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Valeriu Gheorghiță, despre obiectivul României privind populația imunizată: ”Îmi doresc să creștem rata de vaccinare”

România a primit medicamente din Franța pentru pacienții cu coronavirus. Raed Arafat a făcut declarații

Fostul soț al Angelei Similea a murit. Celebra artistă este în doliu

Şengül din serialul Totul pentru familia mea, în postura neașteptată de cameraman! Iată cum a fost surprinsă recent celebra actriță Fadik Sevin Atasoy pe platourile de filmare!...

Calendar ortodox 2 aprilie 2023. Ce sfânt este celebrat în calendarul ortodox?

“Dacă ar fi adevărat, pe mine personal m-ar întrista.” Ce a discutat Mara Bănică cu Deea Maxer la telefon, după ce s-a zvonit că și-a părăsit familia pentru un medic estetician

„Sper din tot sufletul să conștientizeze că are nevoie de ajutor”. Maurice Munteanu a reacționat după ce Ana Morodan a fost reținută de poliție, fiind prinsă sub influența...

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies