Oficialii români au explicat de ce vaccinul anti-COVID nu a ajuns în România cu avionul

Primul lot de vaccin anti-COVID a ajuns în țară cu un camion sosit din Polonia.

covid
Foto ilustrativ[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Elena Popescu

In articol:

Oficialii români au explicat de ce vaccinul anti-COVID nu a ajuns în România cu avionul. Primul lot de vaccinuri a ajuns în țara noastră cu un camion venit din Polonia.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, a declarat că producătorii vaccinului se ocupă de logistica de distribuție.

"Logistica de distribuție de la producător și până în fiecare țară este asigurată de compania producătoare. Ea nu cade în sarcina autorităților din Romania", a declarat Valeriu Gheorghiță.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Directorul de programe de la Pfizer a declarat că aceasta a fost cea mai sigură metodă de transport a vaccinului anti-COVID.

"În uma unei analize laborioase, aceasta a fost considerată cea mai sigura metodă", a declarat Gabriel Vina, director programe Pfizer România.

Citeste si: Care sunt contraindicațiile noului vaccin anti-COVID, ajuns în România

foto
Foto ilustrativ[Sursa foto: PixaBay]

Prima vaccinare anti-COVID în România va avea loc mâine

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat la sosirea primelor 10.000

de doze de vaccin, la Instititul Cantacuzino, că prima persoana va fi vaccinată duminică, la Institutul "Matei Balș".

Citeste si: Mesajul lui Klaus Iohannis pentru români, de Crăciun: ”Suntem nevoiți să ne petrecem sărbătorile departe de cei pe care îi iubim”

"Sunt extrem de bucuros că astăzi vaccinul a ajuns în siguranță în Institutul de Cercetare și Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino care este denumit centru regional de stocare.

Reamintesc că Institutul Cantacuzino, prin centrul național de stocare, a primit toate autorizațiile și avizele necesare de la Agenția Națională a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale din România, este singurul centru care are capacitatea de stocare la minus 80 de grade în momentul de față, la care se adaugă celelalte șase centre regionale de stocare. Efortul logisitic și organizatoric a fost unul fară precedent, iar eu, în calitate de coordonator al campaniei naționale de vaccinare împotriva Covid-19, mă preocup de organizarea și de continuarea derulării activităților logistice",
a declarat Valeriu Gheorghiță.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies