Olga Tudorache, condusă pe ultimul drum! "Regina mama" a fost inmormantata cu onoruri militare

Ziua de astăzi este una deosebit de tristă pentru cei care au îndrăgit-o pe celebra actriţă Olga Tudorache. Actrita a fost condusa astazi pe ultimul drum. Cu lacrimi in ochi, actori, studenti, colaboratori si spectatori i-au adus un ultim omagiu "reginei mama".

Autor: T.S.

După o slujbă care a durat o oră şi jumătate şi care a fost urmată de zece minute de aplauze, la ieşirea din biserică, Olga Tudorache a fost condusă pe ultimul drum, la Cimitirul Bellu.

Actriţa Olga Tudorache s-a stins din viaţă marţi noaptea şi a lăsat în urmă o carieră în film şi mai ales în teatru. Olga Tudorache s-a născut la 11 octombrie 1929, la Oituz (judeţul Bacău).A absolvit Institutul de Teatru în anul 1951, clasa Moni Ghelerter şi Marioara Voiculescu, cu rolul Veta din spectacolul cu piesa "O noapte furtunoasă" de I.L.Caragiale.

A jucat în zeci de filme şi a construit, pe scenă, personaje memorabile în peste 50 de piese, sub bagheta celor mai importanţi regizori români.


La fel de lungă este şi lista distincţiilor pe care le-a primit pentru activitatea sa în teatru, în cinematografie şi ca profesor universitar.

În anul 2000, Preşedintele României i-a conferit Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Mare Ofiţer. În 2006 a primit din partea preşedintelui României Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Mare Cruce, iar în 2012, la finalul spectacolului "Portretul Doamnei T", Casa Regală a României i-a acordat distincţia "Nihil Sine Deo".

Nu rataţi imagini emoţionante de la înmormântare diseară, la Ştirile Kanal D, de la ora 19.00

Distribuie pe:
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies