OMS recomandă un nou tratament COVID-19. Are efecte uluitoare: Scade riscul de deces în rândul pacienților aflați în stare gravă

Cercetătorii au descoperit un nou tratament pentru Covid-19, care poate reduce riscul de deces cu 20% la pacienții care se află în stare critică.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Un nou tratament COVID-19 are efecte uluitoare
Un nou tratament COVID-19 are efecte uluitoare


In articol:

O analiză a șapte studii internaționale arată că tratarea pacienților COVID-19 aflați în stare gravă cu corticosteroizi poate reduce riscul de deces cu 20%.

Acest lucru a determinat Organizația Mondială a Sănătății să își actualizeze sfaturile cu privire la tratament.

Ce presupune noul tratament COVID-19

Specialiștii au descoperit că steroizii îmbunătățesc ratele de supraviețuire a pacienților COVID-19 internați la terapie intensivă, potrivit Reuters.

„Acest lucru este echivalent cu aproximativ 68% dintre pacienți Covid, foarte bolnavi, care au supraviețuit după tratamentul cu corticosteroizi, comparativ cu aproximativ 60% care au supraviețuit în absența corticosteroizilor”, au precizat cercetătorii într-o declarație.

În urma rezultatelor cercetării, conducătorul OMS al domeniul de asistență clinică, Janet Diaz, a declarat că agenția recomandă utilizarea steroizilor la pacienții care se află în stare critică.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

„Dovezile arată că, dacă administrați corticosteroizi … (există) cu 87 mai puține decese la 1.000 de pacienți. Astea sunt vieți … salvate”, a declarat aceasta pentru un eveniment live al OMS pe social media.

Citeste si: Nelu Tătaru, vizită fulger la Ploiești, unde situația este critică: „O să reevaluăm tot”

Citeste si: România a depășit pragul de 90.000 de cazuri de COVID-19. Numărul infectărilor cu coronavirus crește îngrijorător de la o zi la alta. Sute de bolnavi se află în stare critică

Citeste si: România, campioana Europei la decese Covid-19. Explicațiile medicului Alexandru Rafila

Riscul de deces, cu 20% mai mic

Descoperirile, publicate în Jurnalul Asociației Medicale Americane, consolidează rezultatele care au fost apreciate ca o descoperire majoră și anunțate în iunie, când dexametazona a devenit primul medicament care putea reduce rata mortalității în rândul bolnavilor cu Covid-19 ăn stare gravă.

Dexametazona a fost utilizată încă de atunci pe scară largă în secțiile ATI în mai multe țări.

87 mai puține decese la 1.000 de pacienți

Ghidul actualizat al OMS menționează faptul că corticosteroizii ar trebui utilizați numai în tratamentul pacienților COVID-19 foarte bolnavi și nu în cazurile care nu sunt grave. În cazurile mai ușoare „tratamentul nu a adus beneficii și s-ar putea dovedi chiar dăunător”, se specifică în ghidul agenției. 

Totodată, agenția de sănătate a ONU a cerut țărilor să mențină suficiente stocuri de corticosteroizi, „fără a menține stocuri excesive, care ar putea să împiedice accesul altor țări”.

 

 

Urmatorul articol
Citește și:

Ce înseamnă, de fapt, când există cruce neagră în calendarul ortodox

Lidia Buble, reacție vehementă după ce Răzvan Simion a fost surprins cu noua iubită. „Nu contează cu cine dormi, ci la cine visezi”

Tatăl Mădălinei Manole, infectat cu coronavirus! Bărbatul este internat la ATI

România revine la starea de urgență în iarnă? Anunț de ultim moment făcut de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: „Suntem pregătiți”

Ea este tanti Anica, bătrânica din Bacău care a reușit să îl impresioneze pe Papa Francisc! Chipul femeii a fost pus pe o carte de rugăciuni

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies