Vedete

Oreste, scandal uriaş cu agenţii de la Rutieră! Poliţiştii acuzaţi de abuz în serviciu, convocaţi mâine la tribunal! ”Nu s-a legitimat, mi-a umblat în geantă”

Confruntare dură între Oreste Teodorescu şi reprezentanţii Poliţiei, mâine, la Judecătoria Cornetu.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

Scandalul uriaş între Oreste Teodorescu şi Poliţia Ilfov va fi tranşat mâine, în instanţă. Vedeta de televiziune susţine că organele de ordine i-au suspendat abuziv permisul de conducere şi l-au amendat cu 1.160 lei şi îl acuză pe agentul care l-a oprit de abuz în serviciu. Mâine, la Judecătoria Cornetu, se va decide dacă poliţistul de la Rutieră a acţionat legal sau nu, în caz contrar lui Oreste urmând să-i fie anulate contravenţiile.

 

Oreste a povestit cum a ajuns în această situaţie. ”În comuna Tanganu am fost oprit de un agent de circulaţie pe care l-am văzut exclusiv datorită echipamentului alb. Am tras regulamentar pe dreapta şi imediat după aceasta am intrat parcă într-un capitol din Kafka. Agentul, pe care am să-l denumesc Shahid Punjabi, întrucât nu s-a prezentat, mi-a solicitat actele la control, i-am dat permisul, talonul, buletinul, asigurarea auto. Mi-a solictat apoi să deschid portbagajul şi să-i arăt ce am în geantă. Surprins constată că am haine... remarcă superior: ”deci aveţi haine? De unde veniţi şi unde mergeţi?” Mă enervez uşor şi replic: ”păi şi ce voiaţi să am, Goethe...? Şi din câte ştiu: cine sunt, de unde vin şi încotro mă îndrept sunt întrebări filosofice nu ale poliţiei rutiere”. Şi îl rog să-mi comunice motivul pentru care am fost oprit! Ridică tonul la mune şi la fel de autoritar ca un maharajah îmi zice ferm să trec în maşină. Refuz, replicându-i că sunt pe spaţiu public şi nu înţeleg să dau curs invitaţiei sale dacă nu îmi comunică motivul pentru care m-a tras pe dreapta”, a povestit Oreste Teodorescu.

Oreste spune că poliţistul i-a luat actele şi a plecat în maşină, unde a stat timp de 15 minute, prinvind într-un punct fix. În cele din urmă, prezentatorul i-a solicitat agentului să-i dea fie actele fie procesul verbal pentru a-şi continua drumul, însă acesta s-a rezumat în a-i spune să treacă în maşină şi să aştepte. Până la urmă, Oreste a plecat fără acte.

IPJ Ilfov a emis ulterior un comunicat prin care a explicat că Oreste a fost oprit pentru ”verificări” iar în momentul în care acesta a fost legitimat a devenit recalcitrant. Oficial, Oreste a fost amendat pentru că nu avea trusă medicală, triunghiuri reflectorizante şi stingător omologate, iar permisul i-a fost suspendat pentru 30 zile pentru nerespectarea indicaţiilor şi dispoziţiilor poliţistului rutier aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu. 

Galerie foto  Urmatorul articol