Ouă de Paște vopsite cu coji de ceapă

Ouă de Paște vopsite cu coji de ceapă. Deși pare greu de crezut, ouăle de Paște se pot vopsi și în mod natural, fără vopsea din comerț.

Distribuie pe:

Ouă de Paște vopsite cu coji de ceapă


In articol:

Această metoda este una ușoară, rapidă și ecologică de a vopsi ouă, procedeu tradițional, ingenios.

Procedeul de vopsire cu coji de ceapă în sine e simplu, nu durează mai mult de jumătate de oră, iar la final rezultă niște ouă aspectuoase și decorate complet natural.

Ouă de Paște vopsite cu coji de ceapă - Ingrediente:

  • ouă albe (se pot vopsi până la 30 de ouă)
  • coji de ceapă roșie
  • coji de ceapă galbene
  • 3 linguri oțet
  • 1 linguriță sare
  • apă (cantitatea este în funcție de numărul de ouă pe care dorim să le vopsim)
  • frunzulițe, plăntuțe mărimi mici cât să formeze un model pe un ou
  • dres fin de damă, în culoarea piciorului

 

Ouă de Paște vopsite cu coji de ceapă

Ouă de Paște vopsite cu coji de ceapă - Mod de pregătire:

Într-o oală se pun cojile de ceapă și apoi se adaugă apă rece cât să acopere cojile. Apa trebuie să cuprindă cam jumătate din vas.

Înainte de a fi puse în apă, ouăle se spală bine cu apă și detergent lichid, după care se usucă cu prosoape de hârtie absorbante. Pentru ca ouăle să fie mai spectaculoase, gospodinele aleg să le vopsească cu model, însă acest lucru tine de preferințe.

Ouă de Paște vopsite cu coji de ceapă

În cazul în care doriți ca ouăle să aibă un model se procedează astfel:

Se ia câte un ou și se pune pe el o frunzuliță pentru model, se alege partea cu nervuri lipită pe ou. Astfel, modelul este cât mai frumos și mai interesant.

Se așează bucata de ciorap, Deasupra frunzuliței fixate pe ou, apoi se întinde cu grijă să nu deplaseze frunzulița.

Ciorapul se strânge la spate, în partea opusă frunzei aplicate, apoi se fixează legând strâns cu o ață.

Ouăle ornate se pun în oala cu apă, iar cu grijă ca acestea să fie acoperite bine de cojile de ceapă și de apă. Apoi adaugăm oțetul și sarea.

Citeste si: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i Romania!”, nemultumirile romanilor aflati in carantina

Citeste si: Greseli mari pe care le faci cand gatesti carne de miel. Secretul fripturii de miel

Citeste si: Duminica Floriilor. Nume neobisnuite care se sarbatoresc de Florii

Oala se pune la fiert și se cronometrează 7 minute din momentul în care apa dă în clocot. După care oala este luată de pe foc, se pune deoparte și se lasă ouăle să se răcească în apa colorată.

Apoi ouăle se scot din apă și se desfac cu grijă din ciorap. Se îndepărtează frunzulițele de pe ouă și se lasă pe șervețele să se usuce.

Ouă de Paște vopsite cu coji de ceapă

Pentru ca ouăle vopsite cu coji de ceapă să aibă luciu, se ung cu ulei.

În cazul în care vă doriți ca ouăle să fie simple, se renunță la frunzulițe și ouăle se aplică direct în apa cu frunze de ceapă.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate