Pacienți cu COVID-19, vindecați. Anunțul medicilor români ne dă speranțe

Mai mulți pacienți care au fost diagnosticați cu COVID-19 au fost vindecați, au anunțat medici din România

Distribuie pe:

Autor: D.A.

fara descriere


In articol:

Până în prezent, 15 persoane au fost vindecate de COVID-19 pe teritoriul României.

„15 persoane au fost vindecate în spitalul nostru. E un număr important și e munca colectivului nostru. E și meritul domnului profesor Streinu-Cercel, care e mentorul și coordonatorul nostru. Dânsul ne-a recomandat o schemă pe care noi am aplicat-o, în funcție de cercetările care s-au făcut în lume până la ora actuală”, a declarat Virgil Musta, medic la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara, la Antena 3.

Citeste si: Schimb dur de replici între Andreea Tonciu și Cristina Șișcanu, la ”Bravo, ai stil! Celebrities”: „Decât să fiu o parvenită mincinoasă...”

Citeste si: Raluca Podea a ajuns la capătul puterilor! Ce se întâmplă cu fosta logodnică a lui Florin Pastramă: „Am ajuns să mă hrănesc doar cu piureuri”

Citeste si: Europa se cutremură. 475 de morți, într-o zi, din cauza COVID-19. Doar în Italia

Pacienții cu COVID-19 au fost tineri

Cei 15 cu COVID-19 sunt persoane tinere, Unii dintre ei nu au prezentat simptome sau au avut simptomatologie minimă. Ei au fost trimiși în izolare la domiciliu și li se va face un nou test de coronavirus peste 14 zile.

„Avem și factori favorabili care au permis această vindecare. Marea majoritate a pacienților pe care i-am avut au fost tineri, cu simptomatologie minimă sau chiar asimptomatici. Acești pacienți evoluează ușor, fără probleme de severitate, cu sau fără tratament. Noi am reușit ca în puțin timp de la introducerea terapiei, să facem să aibă două probe negative și să considerăm că sunt vindecați și i-am trimis la domiciliu. Le-am recomandat ca 2 săptămâni să continue izolarea la domiciliu și urmează să fie testați în a 13-a zi, înainte de a părăsi domiciliul”, a mai explicat medicul.

Musta a explicat în ce a constat tratamentul.

„Preuspune două medicamente anti-virale, care sunt folosite și la pacienții cu infecții HIV și care și-au dovedit eficiența în terapia noastră”.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate