Paleovirusurile, studiate pentru prima oară de oamenii de știință ruși! Există sau nu un real pericol pentru omenire

Oamenii de știință din Rusia vor să studiere virusurile preistorice!

Oamenii de știință ruși vor cerceta virusurile preistorice
Oamenii de știință ruși vor cerceta virusurile preistorice[Sursa foto: Pxhere]
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Oamenii de știință ruși au anunțat intenția de a studia paleovirusurile, adică virusurile preistorice, acum înghețate în permafrost! Singura temere a specialiștilor în microbiologie este că nu garantează nimeni că laboratoarele în care se studiază astfel de lucruri periculoase sunt 100% sigure, iar că din ele nu pot ieși acești agenți patogeni care pot cauza epidemii sau chiar pandemii. 

Ruşii de la celebrul laborator VEKTOR din Siberia, în colaborare cu Universitatea din Iakuţk, au lansat un program de cercetare în domeniul virusurilor preistorice, analizând rămăşiţele unor animale care au ieşit la suprafaţă în urma procesului rapid de dezgheţare a permafrostului. 

Oamenii de știință ruși vor cerceta virusurile preistorice
Oamenii de știință ruși vor cerceta virusurile preistorice[Sursa foto: Pxhere]

Ce vor să descopere oamenii de știință ruși 

Paleovirusurile provin de la animalele înghețate de mii de ani în permafrost. Acum, probabil ca urmare a încălzirii globale, au început să iasă la suprafață mii de cadavre de cerbi, mamuţi, cai, câini dar şi diferite forme de rozătoare preistorice. 

Într-un comunicat cercetătorii ruși au dezvăluit că vor analiza ţesuturile provenite de la un cal despre care aceștia cred că are circa 4.500 de ani vechime. Scopul este de a identificarea paleovirusurilor și cercetarea avansată în ceea ce privește evoluția acestora.

De asemenea, vor se vor face comparații cu agenții patogeni actuali. 

În urma unei expediţii ştiinţifice organizate în Tibet în 2015, cercetătorii au descoperit 28 de tipuri de virusuri (paleovirusuri), îngropate în gheaţă acum 15.000 de ani, aşa cum relatează cei de la site-ul BioRxiv. Echipa a cules mostre din zona Guliya şi, introducând două carote în gheaţa care începea să se topească, au identificat 33 de grupe de virusuri, printre care 28 absolut necunoscute.

Citeste si: Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”- bzi.ro

Citeste si: O nouă tulpină de COVID-19 a fost descoperită în Finlanda! Tulpina finlandeză ar putea să nu fie detectată de testele PCR

Practic, se crede că în permafrost au fost înghețate elemente de viață umană și animală de pe pământ de acum sute de milioane de ani, printre care și bacterii, virusuri şi paraziţi dintre care unii pot reveni la

viaţă! 

„Câteva particule încă infecţioase pot fi suficiente, în prezenţa unui organism receptor sensibil, să facă să renască virusuri potenţialmente patogene în regiunile arctice din ce în ce mai atractive din cauza resurselor lor miniere şi petroliere şi a căror accesibilitate şi exploatare industrială sunt facilitate de fenomenul încălzirii climatice", spun cerectători francezi. 

Oamenii de știință ruși vor cerceta virusurile preistorice
Oamenii de știință ruși vor cerceta virusurile preistorice[Sursa foto: Pxhere]

Cazul unei fetițe din Siberia infectate cu antrax 

În 2016, o fetiță din Siberia a murit după ce s-a infectat cu antrax, în regiune nemaifiind raportate alte cazuri de îmbolnăvire de peste 70 de ani. Ipoteza oamenilor de știință a fost că boala fetei a fost provocată de topirea permafrostului din regiune care ar fi adus la suprafață cadavreme unor reni morți din cauza infecției de antrax la începutul secolului XXI. 

Citeste si: Bilanț coronavirus, 19 februarie 2021. Au fost raportate 2.712 cazuri noi și 79 decese, în ultimele 24 de ore

Astfel, potrivit unui studiu din 2011, întocmit de Boris Revich şi Maria Podolnaya în Global Health Action, aceștia trag un semnal e alarmă și spun că topirea permafrostului ar putea aduce la viață mai mulți agenți patogeni periculoși. 

 „ Ca o consecinţă a topirii permafrostului, pot să revină vectori ai unor epidemii mortale din secolele al XVIII şi al XIX-lea “, se arată în lucrarea științifică. 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Bilanț coronavirus, 18 februarie 2021. România depășește iar pragul de 3.000 de bolnavi de COVID-19

Emilia Ghinescu a fost infectată cu noul coronavirus! Cântăreața de muzică populară a trecut prin momente dificile

Ebola se întoarce și există riscul de a provoca noi focare de infecție! Care este prima țară care a raportat cazuri

Anamaria Prodan nu recunoaște divorțul de Laurențiu Reghecampf

Calendar ortodox duminică, 20 iunie. Ce este INTERZIS TOTAL de Rusalii!

SCANDAL IMENS! Cine este femeia pentru care Laurențiu Reghecamf divorțează de Anamaria Prodan? Ea este motivul real al separării. Este BOMBA ANULUI

De ce nu se retrage Ludovic Orban. Șantajul din Războiul PNL-PNL continuă.

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies