Până la ce oră putem sta în club sau la terasă de la 1 iunie

Până la ce oră putem sta în club sau la terasă de la 1 iunie. De la 1 iunie a intrat în vigoare o nouă etapă de relaxare a restricțiilor.

Liber la nunți de la 1 iunie
Nunți și botezuri, condiții de desfășurare[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Ioana Stan

In articol:

De la 1 iunie au fost relaxate o parte din măsuri și mulți se întreabă până la ce oră putem sta în club sau la terasă de la 1 iunie.

Până la ce oră putem sta în club sau la terasă de la 1 iunie

S-au redeschis cluburile și discotecile
S-au deschis cluburile, de la 1 iunie[Sursa foto: PixaBay]

De la 1 iunie, atât în București, cât și la nivel național, au fost relaxate o serie de măsuri. S-au redeschis cluburile, discotecile și sălile de jocuri, însă existe unele condiții pentru participare. Barurile, cluburile, discotecile și sălile de joc vor fi deschise de la 1 iunie, până la ora 24:00.

- Se propune permiterea desfășurării activității în baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri, în intervalul orar 5:00-24:00, începând cu data de 01.06.2021, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

- Participarea la activitățile prevăzute la alin. (1), este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.


Începând cu data de 01.06.2021, se propune creșterea gradului de ocupare, la 70% din capacitatea maximă a spațiilor pentru operatorii economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

- Se propune, începând cu data de 01.06.2021, creșterea gradului de ocupare, la 70% din capacitatea maximă spațiilor închise pentru operatorii economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în intervalul orar 05:00-24:00, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din

județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

- Administratorul poate permite accesul mai multor persoane cu condiția ca toate acestea să facă dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Citeste si: Românii se vor putea opera gratuit în sistemul sanitar privat! Noul OUG va aduce mai multe schimbări în Sănătate- bzi.ro

Citeste si: Se deschid barurile și cluburile! Anunțul făcut de prefectul Capitalei: „Să aibă dovadă vaccinării”

Liber la nunți și botezuri, de la 1 iunie

Liber la nunți de la 1 iunie
Nunți și botezuri, condiții de desfășurare[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, începând cu 1 iunie, sunt permise evenimentele precum nunțile și botezurile. De asemenea, sunt impuse unele condiții: 50 de persoane în spații închise și 70 de persoane în spații deschise. Numărul de persoane poate depăși condiția impusă de autorități, dacă participanții sunt vaccinați.

- Se propune ca organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) să fie permisă începând cu data de 01.06.2021, cu participarea a maxim 70 de persoane în spații deschise, sau cu participarea a maxim 50 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani.

- În condițiile stabilite la alin. (1) organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea evenimentului cu un număr mai mare de participanți dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și este asigurată o suprafață de minim 4 mp/persoană.

Citeste si: Zile libere 2021. Vezi care sunt sărbătorile legale din luna iunie

Concerte și spectacole fără limită de participanți, dacă aceștia sunt vaccinați

Concertele și spectacolele se pot desfășura de la 1 iunie fără limită de participanți, dacă aceștia sunt vaccinați, au un test PCR negativ sau au trecut prin boală.

- Începând cu data de 01.06.2021, se propune ca activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 1.000 de persoane, în condițiile asigurării unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană, cu obligativitatea purtării măștii de protecție și doar dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

- Participarea la activitățile prevăzute la alin. (1), este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru cele care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, precum și pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfășurării activității).

- În condițiile stabilite la alin. (1) organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea activității cu un număr de peste 1.000 de persoane, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

- Începând cu data de 01.06.2021, se propune creșterea numărului de persoane care nu aparțin aceleiași familii ce pot circula în grupuri pietonale de la 6 persoane la 8 persoane.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

A început vaccinarea copiilor cu vârsta de peste 12 ani. Tot ce trebuie să cunoști despre imunizare

După relaxare, au mai chemat o dată lăutarii la cimitir! Rromii din Drăgănești au reluat ”programul” de la înmormântarea ”spartă” de poliție acum 6 luni!

Coronavirus România! Numărul de cazuri de COVID-19 rămâne în continuare scăzut

Horoscop Zilnic Marți 22 Iunie 2021: O stare de spirit plină de energie pozitivă atrage cu sine succesul și fericirea

Un actor extrem de cunoscut, în stare GRAVĂ! În cele din urmă, probabil că mă va ucide

SCANDAL IMENS! Cine este femeia pentru care Laurențiu Reghecamf divorțează de Anamaria Prodan? Ea este motivul real al separării. Este BOMBA ANULUI

Fenomene paranormale înfricoșătoare. Morții de Covid au trimis mesaje. FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies