Pandemia de COVID-19 ne-a afectat zâmbetul? – Cum ne menținem sănătatea și frumusețea danturii?

Autor: Dragos Stefan

In articol:

Datorită restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, adulții din Marea Britanie și-au schimbat modul în care își văd zâmbetul. Pandemia a avut un impact și asupra modulul în care oamenii își percep zâmbetul, spun cercetătorii. Datele unui sondaj de opinie realizat de Oral Health Foundation and Aligh Technoloy arată că:

· mai mult de 58% dintre adulți și-au schimbat modul în care își vâd zâmbetul în timpul apelurilor video online

· 24% dintre adulți sunt mai conștienți de alinierea dinților

· aproximativ 33% dintre adulți sunt mai atenți la culoarea dinților.

Zâmbetul este unul dintre cele mai importante atuuri pe care le avem noi oamenii și cu toții știm cât de important este acest tip de mesaj non-verbat în comparație cu altele. Pandemia ne-a făcut să ne dăm seama cu adevărat cât de mult face un zâmbet și cât de mult ne ajută în comunicare, mai ales în transmiterea emoțiilor și a sentimentelor.

Zâmbetul mecanic (ținând colțurile buzelor în sus, timp de 20 de secunde) ne poate îmbunătăți starea de spirit. Experții au descoperit că punerea în practică a acestei teorii are un efect pozitiv și asupra interlocutorului. Unii psihoterapeuții au spus și faptul că dacă afișezi un zâmbet artificial nu vei îmbunătăți relația cu interlocutorul, dar poți aduna mai multă tristețe, pentru că ascunzi furia și o păstrezi în tine.

Merită subliniat și faptul că oamenii care zâmbesc sunt mai frumoși și mai senini. După cum spunea un poet scoțian, pe nume A. Cronin, "un zâmbet costă mai puțin decât electricitatea, dar dă mai multă lumină".

Citeste si: O batrana, in ultimele clipe ale vietii, i-a spus preotului: „La inmormantare, vreau sa mi se puna in mana o lingurita!” Parintele a amutit cand a aflat motivul- bzi.ro

Sănătatea orală și verificarea dentară de rutină 

Oamenii analizează mai mult ca niciodată culoarea și forma dinților, aceste aspecte sunt observate imediat, mai ales de când nu se mai poartă masca facială în aer liber. Ei și-au amintit cât de important este zâmbetul în relațiile interumane dar și pentru sănătatea lor.

Medicii stomatologi sugerează oamenilor să nu ignore verificarea dentară de rutină. Ei recomandă un control la fiecare șase luni, la o clinică stomatologică, deoarece în acest fel se menține sănătatea orală pe termen lung.

Acest lucru este important pentru persoanele de toate vârstele.

Ei spun despre controalele dentare că ar avea și un impact asupra bunăstării generale a oamenilor, deoarece ele oferă multe avantaje:

· Prevenirea cariilor dentare

· Depistarea unor boli ale gingiilor

· Verificarea unor probleme parodontale

· Identificarea unor anomalii care pot afecta sănătatea dinților și a gingiilor

· Evaluarea sănătății limbii, a gâtului și a țesuturilor moi din cavitatea bucală. Medicul stomatolog poate oferi și sfaturi privind curățarea dinților cu periuța electrica Oral B, pentru îndepărtarea petelor de pe suprafața dinților și modul corect de folosire a aței dentare pentru curățarea completă a dinților.

Spălarea dinților nu este atât de simplă pe cât pare și trebuie realizată în mod corect, de două ori pe zi. Ea ajută în prevenirea bolilor parodontale și a cariilor. Cel mai adesea, se recomandă și folosirea aței dentare, pentru ca efectul periajului zilnic să fie și mai bun. Cele două stadii ale bolii parodontale sunt gingivita și parodontita, care dacă se agravează pot duce la pierderea dinților. Un studiu recent, din Journal of Clinical Periodontology, arată că există o asociere între parodontită și complicațiile de COVID-19. Paradontita este una din cele mai întâlnite boli ale gingiilor și apare la aproximativ 50% din populația globului. Dacă boala se agravează și apar inflamații severe, asta poate duce la pierderea dinților, pentru că țesutul de susținere din jurul lor este distrus.

Cercetătorii au spus că parodontita duce la creșterea mare a numărului de citokine și ar avea o puternică asociere cu bolile cardiovasculare și cu diabetul. Și în cazurile de COVID-19 este vorba despre creșterea semnificativă a numărului de citokine și despre inflamații cronice. În cazurile de paradontită severă, se produc inflamații cronice ce pot duce la inflamații sistemice.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID ar putea fi amânată de Organizația Mondială a Sănătății! Iată motivul invocat

Un pacient vaccinat anti-COVID a murit după ce s-a infectat cu varianta Delta!

Femeia înjunghiată de 40 de ori de concubin s-a întors acasă! Cum se simte după atacul sângeros: „Este încă în stare de șoc”

Horoscop Zilnic Joi 5 August 2021: nativul TAUR se va îmbogăți, în timp ce SCORPIONUL se va trezi cu o surpriză

Marele secret al lui Denise Rifai! Puţină lume ştia. Vedeta a făcut dezvăluiri complete

BOMBA ANULUI! O gimnastă celebră este noua iubită a lui Reghecamf. Relația este oficială și asumată

Revoluție în România! Ia banii, cetățene, zice Cîțu! Nu mai e nevoie de muncă

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies