Paradă militară 1 decembrie 2021. Vezi cum se va desfășura ceremonia în Capitală

Paradă militară 1 decembrie 2021. La ce oră va începe parada în București?

Autor: Elena Popescu

In articol:

Paradă militară 1 decembrie 2021. Vezi la ce oră începe și cum se va desfășura ceremonia din Capitală, organizată cu ocazia Zilei Naționale a României.

Pe 1 decembrie 2021, drapelul naţional al României va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Paradă militară 1 decembrie 2021

Cu ocazia Zilei Naționale a României, pe 1 decembrie 2021, va fi organizată o paradă militară la Arcul de Triumf din Capitală.

Pe sub Arcul de Triumf vor defila militarii din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicații Speciale  și Administrația Națională a Penitenciarelor, cu mijloace tehnice terestre şi aeriene.

De asemenea, duminică, 28 noiembrie, începând cu ora 10.00, la Arcul de Triumf va avea loc repetiția generală, care se va desfășura în condiții de respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

Citeste si: 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Tradiții și obiceiuri

Paradă militară 1 decembrie 2021

Paradă militară 1 decembrie 2021

[Sursa foto: Shutterstock]

Cum se va desfășura parada de 1 decembrie

Parada militară din Capitală va începe pe 1 decembrie 2021, la ora 11:00, și se va desfășura într-un cadru restrâns, care să respecte normele în vigoare privind combaterea pandemiei de COVID-19. Astfel, ceremonia va fi dimensionată în funcţie de situaţia pandemică de la momentul desfăşurării evenimentului, precizează Ministerul Apărării într-un comunicat transmis pe site-ul armatei.

Citeste si: Dacia Duster 2021, testată de președintele Klaus Iohannis: ”Am testat Duster-ul și v-am spus că îmi place”

Ceremonia militară va debuta cu intonarea imnului național, concomitent cu executarea a 21 de salve de tun, moment urmat de depunerea unei coroane de flori de către preşedintele Klaus Iohannis în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie, precum şi a victimelor virusului SARS-CoV-2 şi de păstrarea unui moment de reculegere, potrivit comunicatului emis de Ministerul Apărării Naționale.

Totodată, pe 1 decembrie 2021, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii de mică amploare în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare, iar militarii aflaţi în misiune în afara teritoriului naţional vor desfăşura ceremonii militare în cadru restrâns, menţionează MApN.

Ceremonia organizată cu ocazia Zilei Naționale a României va putea fi urmărită și online, accesând pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies