Părinții cer prelungirea vacanței de iarnă! Cum a reacționat Sorin Cîmpeanu: „În Educație s-au înregistrat pierderi mari”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit despre posibilitatea prelungirii vacanței.

Autor: Clara Ionescu

In articol:

Aproape 130.000 de persoane au semnat o petiție pentru prelungirea vacanței de iarnă până pe data de 9 ianuarie pentru toți elevii, așa cum beneficiază cei din clasele primare. Petiția a fost semnată de mai multe asociații ale părinților și a ajuns chiar și pe biroul ministrului Educației.

„Am luat act de unele solicitări de extindere a vacantei”, a fost prima reacție a lui Sorin Cîmpeanu. Ministrul Educaţiei a oferit mai multe explicații cu privire la motivul pentru cate această prelungire nu poate fi posibilă. Părinții sunt nemulțumiți de faptul că elevii nu se pot odihni îndeajuns în această vacanță. În luna octombrie a acestui an, elevii au mai avut parte de o vacanță de două săptămâni.

Citeste si: Care este programul vacanțelor elevilor și studenților în 2022

Sorin Cîmpeanu a anunțat că Ministerul nu va mai trebui să fie nevoit să modifice structura anului școlar, dar și examenele deja programate. În acest moment, cel mai important lucru este recuperarea orelor pierdute.

Citeste si: Noi indicii din noaptea jafului, care a avut loc în locuința lui Culiță Sterp- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

„1. Avem un grafic de învățământ/structura a anului școlar aprobata prin OM 5549/5 nov.2021 discutat in Comisia de Dialog Social in care au fost prezenți și reprezentanții elevilor, și ai părinților, și ai profesorilor.
2. Avem solicitări exprese, temeinic justificate, de a nu schimba datele de examen (Evaluare Națională și BAC)
3.

Avem solicitări justificate de asigurare a predictibilității în educație.
4. Avem recunoașterea faptului ca în Educație s-au înregistrat pierderi mari ce trebuie recuperate prin zile de cursuri, și nu de vacanța”, este explicația ministrului Educației.

scoala

Ministrul Educației a vorbit despre posibilitatea prelungirii vacanței de iarnă 

[Sursa foto: PixaBay]

Sorin Cîmpeanu a anunțat dacă merg sau nu elevii la şcoală pe 23 decembrie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat recent că oferă posibilitatea şcolilor să decidă ce program vor avea în ziua de 23 decembrie, în așa fel încât vacanța să înceapă mai devreme.

„Dată fiind configurația acestui an școlar și provocările pe care acesta le-a adus pentru copii și cadre didactice,  Ministerul Educației  a decis să ofere posibilitatea unităților școlare să adapteze modul în care se va organiza ziua de 23 decembrie, din punct de vedere didactic.

Astfel, fiecare director de școală va putea hotărî, după consultarea cadrelor didactice, dacă pe 23 decembrie elevii vor desfășura cursuri cu prezență fizică sau dacă activitățile pot fi adaptate astfel încât să răspundă așteptărilor în contextul particular al sărbătorilor, în care

activitățile de învățare să se poată organiza de manieră nonformală și informală, eventual printr-un proiect pe o temă care să implice întreaga familie și care să fie prezentat ulterior colegilor, după vacanța de sărbători...” Citește mai multe AICI

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Povestea emoționantă a unei fetițe care își îngrijește singură cei nouă frați i-a impresionat pe oamenii cu inimă mare. Corina se sacrifică zilnic pentru familia ei: „Prima dată...

VIDEO La 93 de ani a zburat legată de aripa unui avion. De ce a făcut bătrânica Betty Bromage acest lucru: „Puțin instabilă, dar odată ce ești prins, este în regulă!”

Ce este "Blonde", filmul biografic mult așteptat al toamnei. Trailer, protagonista și data de lansare

Ce schimbări au pregătit astrele pentru zodii în această toamnă. Cum influențează nativii

Elena Udrea, DE NERECUNOSCUT! Nimeni nu ar mai recunoaște-o acum

Cine este Sorin Georgian Olariu, salvamarul care şi-a pierdut viaţa încercând să salveze un om din apele învolburate ale Mării Negre

Soarta omenirii este pecetluită! Astronomii au făcut fotografia care îți dă fiori. Nu e nimic de făcut...

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies