Părinții primesc un stimulent de inserție de 1500 de lei începând din această săptămână. Anunțul făcut de Raluca Turcan

Vești bune în prima zi de revenire în școli! Condițiile și actele necesare pentru ca părinții să primească un stimulent de inserție!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Părinţii vor primi un stimulent de inserţie mărit, în valoare de 1.500 de lei, începând cu această săptămână, asta în cazul în care se întorc la serviciu înainte ca bebeluşul să împlinească şase luni.

Citeste si: Vești bune pentru pensionari! Anunțul făcut de Ministrul Muncii: ”Vor crește mai repede decât restul”

Părinții vor putea alege dacă rămân în concediu de creștere și îngrijire copil până când acesta împlinește doi ani ori dacă stau acasă doar șase luni. În primul caz aceștia primesc un stimulent de inserție în valoare de 650 de lei, iar în cea de-a doua situație primesc un stimulent de 1.500 de lei. Modificările au fost introduse în aprilie 2021 prin OUG 26/2021, dar se aplică efectiv din 17 mai 2021, pentru că intrarea lor în vigoare era condiționată de oficializarea modificărilor la norme.

Citeste si: Noua lege a asociațiilor de proprietari. Mii de români sunt afectați! Urmează controale în blocuri?- bzi.ro

Părinții primesc un stimulent de inserție de 1500 de lei
Părinții primesc un stimulent de inserție de 1500 de lei[Sursa foto: PixaBay]

Anunțul făcut de Raluca Turcan

" Aceasta este o măsură activă, care încurajează întoarcerea la muncă. De asemenea, contribuie la creșterea veniturilor părinților, scade riscul deprofesionalizării și asigură o forță de muncă necesară în momentul de față la nivelul angajatorului.

Practic, noile prevederi incluse în proiect sunt următoarele: se acordă un stimulent de 1.500 de lei în locul stimulentului de 650 de lei dacă părinții aleg să se întoarcă la muncă mai devreme de împlinirea vârstei de 6 luni de către copil sau vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu dizabilități.

Raluca Turcan
Raluca Turcan[Sursa foto: Instagram]

Citeste si: Raluca Turcan, ultimele detalii despre salariile românilor. Ce se întâmplă cu venitul lor lunar: „Niciun venit nu va scădea”

Se menține stimulentul de 650 de lei pentru părinții care revin în activitate până la împlinirea vârstei de 2 ani și, de asemenea, după împlinirea vârstei de 6 luni sau un an în cazul copilului cu handicap până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 sau de 3 ani, în cazul copilului cu dizabilități", a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Marcel Ciolacu critică măsurile impuse de Guvern și vine cu propuneri: „Redeschideți restaurantele cu intrarea doar după test rapid negativ”

Raluca Turcan, reacție neașteptată după ce a fost surprinsă fără mască de protecție: "Am solicitat să fiu amendată"

Talon de pensie electronic, propunerea făcută de Violeta Alexandru: „Dacă ne axăm pe principiul nu se poate, atunci nu se va putea moderniza niciodată nimic”

Prima brioșă pe care ai ales-o va dezvălui defectele pe care le ai

Informația momentului din Parlamentul României! A fost DEMIS de URGENȚĂ

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Bomba anului! Viorica și Ioniță de la Clejani, despărțiți. Viorica a găsit mesaje de la amantă

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies