Paște 2020. Când începe Postul Paștelui

În 2020 sărbătoarea de Paște este pe 19 aprilie. Învierea Domnului e în cea de-a treia duminică a lunii aprilie, iar începutul Postului Paștelui e pe 2 martie.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Paște 2020


In articol:

Anul acesta, Paștele ortodox este pe 19 aprilie, la o săptămână de cel catolic, de pe 12 aprilie.

Postul Paștelui sau Postul Mare începe pe 2 martie și ține până pe 18 aprilie. Postul Paștelui este cel mai lung dintre cele patru posturi din an, durează șapte săptămâni (48 de zile) și este cel mai aspru. În Postul Mare sunt interzise nunțile și sărbătorirea zilelor onomastice.

Paște 2020. Când începe Postul Paștelui în 2020

În timpul Postului Paștelui sunt două dezlegări la pește: pe 25 martie, de Buna Vestire, și pe 12 aprilie, de Florii.

În fiecare sâmbătă, au loc slujbe pentru pomenirea morților; femeile duc la biserică prescuri. În Sâmbăta Mare, dimineața, duc la biserică o prescură mai mare și o sticlă de vin. Prescura urmează a fi tăiată în bucățele mici, stropite cu vin. Noaptea, după slujba de Înviere, acestea sunt împărțite credincioșilor.

Citeste si: Blestemul averii Ilenei Ciuculete. Fiii regretatei artiste, ținuți în corzi. Impas total - evz.ro

Paște 2020. Rugăciune pentru Postul Paștelui

Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul este reprezentativă pentru Postul Paştelui şi asta pentru că ea cuprinde atât elementele pozitive, cât şi pe cele negative ale pocăinţei.

Rostirea acestor cuvinte ne ajută să ne eliberăm sufletul de bolile duhovniceşti şi să devenim mai buni. Acestea sunt cuvintele pe care trebuie să le rosteşi în fiecare zi din Postul Paştelui, pana la Inviere!

Citeste si: Când pică Paștele în următorii 15 ani. E o adevărată surpriză în anul 2021

Citeste si: Cand nu ai voie sa faci nunta in 2020

 

„Doamne şi Stăpânul vieţii mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire şi al grăirii în deşert nu mi-l da mie.Iar duhul curăţiei, al gândului smerit, al răbdării şi al dragostei dăruielte-mi-l mie, sluga Ta. Aşa, Doamne Împărate, dăruieşte-mi ca să-mi văd greşelile mele şi să nu osândesc pe fratele meu. Că binecuvântat eşti Tu în vecii vecilor. Amin.” (Citește și: Pregătiri pentru postul Paștelui! Rețete culinare pentru această perioadă

Această rugăciune făcătoare de minuni îl va face pe cel care o rosteşte să se simtă mult mai bine şi să aibă o altă stare de spirit.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate