Paște 2022. Cum să aranjezi masa de Paște în mod corect. Iată ce sfaturi trebuie să urmezi

Iată ce sfaturi trebuie să urmezi pentru a avea un decor perfect la masa de Paște!

Autor: Georgiana Anton

In articol:

Chiar dacă la masa de Paște sunt în centrul atenției preparatele specifice, este important ca și decorul mesei să fie unul pe măsura mâncărurilor! O masă aranjată cu bun gust și atenție la detalii va impresiona până și cei

mai pretențioși musafiri. Iată cum sa aranjezi masa de Paște și ce sfaturi ar trebui să respecți pentru un decor minunat!

Cum să aranjezi masa de Paște

Decorul mesei este unul dintre cele mai importante aspecte, mai ales atunci când ai musafiri. Iată cum să aranjezi masa de Paște în mod corect!

Culorile

În primul rând, folosește culori vii, de primăvară precum galben, roz sau verde. Alege decoratiunile și fața de masă în culori care să exprime veselie și optimism. Un sfat de ajutor este să nu omiți să pui pe masă o vază cu florile tale preferate! Cu siguranță vor împrospăta atmosfera!

Cum să aranjezi masa de Paște. Iată cum să așezi tacâmurile și vesela în mod corect

Cum să aranjezi masa de Paște. Iată cum să așezi tacâmurile și vesela în mod corect

[Sursa foto: Freepik]

Coșul cu ouă de Paște

Coșul cu ouă colorate trebuie să fie nelipsit de pe masa de Paște, distanța optimă între invitați la masă să fie de 40-50 cm, lucru de luat în considerare atunci când aranjați farfuriile și tacâmurile.

Citeste si: Alina Sorescu, schimbare neașteptată în plin divorț de Alexandru Ciucu! Ce decizie a luat artista după despărțire- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Paște 2022. Cum să gătești friptura de miel perfectă

Tacâmurile

Tacâmurile trebuie să fie așezate astfel: furculițele la stânga farfuriei, aranjate de la exterior spre interior în ordinea în care vor fi folosite, cuțitele la dreapta farfuriei, cu partea ascuțită orientată spre farfurie, iar lingura tot la dreapta farfuriei, cel mai în exterior. 

Important de menționat este că nu trebuie puse mai mult de trei tacâmuri pe o parte. Dacă este nevoie de mai multe, acestea trebuie aduse o dată cu felul de mâncare servit.

Vesela

Vesela constă, de obicei, dintr-o farfurie de bază, lată, cu diametrul de aproximativ 28 de centimetri, pe care veți plasa celelalte farfurii. Această farfurie va rămâne în permanență pe masa.

Dacă consumați vin la masa de Paște, alegeți pahare cu picior, ce vor fi așezate în dreapta și în fața farfuriei, începând cu cel mai mare pahar. Este necesar câte un pahar pentru fiecare tip de vin.

Citeste si: Paște 2022. MESAJE și FELICITĂRI de Paște pe care să le trimiți celor dragi

Rugăciune care se citește de Paște

Stăpâne Doamne,  Dumnezeu l nostru, Cel ce ne‑ai învrednicit pe noi a trece vremea cinstitului şi dumnezeiescului post de patruzeci de zile, care s‑a însemnat de Tine şi s‑a dat nouă prin Tine; Cel ce ai pus nouă pocăinţă pentru mântuirea sufletelor şi curăţia trupurilor şi spre izgonirea demonilor; Care ne‑ai arătat nouă spre închinare chipul cinstitei Tale cruci şi ne‑ai dăruit să o sărutăm cu atingerea nevrednicelor noastre buze; Cel ce ne‑ai învrednicit să auzim de învierea prietenului Tău Lazăr şi de intrarea Ta în Ierusalim, întâmpinat fiind de pruncii evreieşti care grăiau, strigând: osana întru cei de sus; şi să vedem mântuitoarele Tale patimi şi să ne închinăm dumnezeieştii Tale răstigniri, suliţei, trestiei, buretelui, pogorârii celei de pe cruce şi îngropării, şi să ajungem la cinstita şi dumnezeiasca Ta înviere. Pentru aceea, văzând ziua învierii Tale, cu bucurie strigăm Ţie, Hristoase Dumnezeul nostru, şi împreună cu îngerii, cu arhanghelii, cu heruvimii, cu serafimii, cu toţi sfinţii şi cu preacurata Maica Ta, Te slăvim, lăudându‑Te pe Tine, marele Dumnezeu şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Şi acum Te rugăm, Stăpâne, pentru robii Tăi aceştia (N), care vin sub acoperământul casei Tale celei sfinţite, primeşte pocăinţa lor şi‑i iartă pe dânşii, pentru învierea Ta, de mulţimea păcatelor celor nenumărate, ştiute şi neştiute, de voie şi fără de voie; curăţeşte‑i ca pe desfrânata ce plângea, şi ca pe Petru care se lepădase şi plângând cu amar iarăşi l‑ai primit. Primeşte smerenia şi mărturisirea robilor Tăi, precum ai primit pe vameşul care cu suspin se ruga. Pune frica Ta în inimile lor ca să se teamă de Tine şi să Te iubească din toată inima lor. Dă‑le lor să păzească toate poruncile Tale în toate zilele vieţii lor, umblând după voia Ta. Învredniceşte‑i pe dânşii fără osândă să vină şi să se împărtăşească cu preacuratul Tău Trup şi cu cinstitul Tău Sânge, ca, primindu‑le cu vrednicie, să fie părtaşi împărăţiei Tale, lăudându‑Te şi slăvindu‑Te pe Tine, împreună cu Cel fără de început al Tău Părinte şi cu Preasfântul şi bunul şi de‑viaţă‑făcătorul Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Paște 2022. Cum să pregătești cea mai bună friptură de miel pentru Paște

Cea mai puternică rugăciune pentru iertarea păcatelor care se rostește în Vinerea Mare

Paște 2022. Rețeta pentru cel mai bun cozonac de Paște

Horoscop 25 Mai 2022: un moment important al vietii tale incepe astazi

Sfârșitul lui Vladimir Putin! Nu mai are scăpare: Se pregătesc

Ce se intampla daca stergi geamurile cu o coaja de banana: trucul care devine din ce in ce mai popular printre gospodine

Prințul Harry și Meghan Markle au ajuns cerșetori. Rușine și furie la Casa Regală

FOTO cu fiica lui Ilie Năstase care și-a deschis cont pe o platformă cu conținut pentru adulți – Tânăra a recunoscut tot

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies