kanald.ro

Diverse
Paștele Ortodox 2023: Rețete de drob, stufat de miel, ouă umplute, pască cozonac. Meniul complet pentru masa de sărbători
Paștele Ortodox 2023: Rețete de drob, stufat de miel, ouă umplute, pască cozonac. Rețete tradiționale pentru masa de Paște.
Paștele Ortodox 2023. Vezi aici care sunt cele mai bune rețete de drob, stufat de miel, ouă umplute, pască cozonac. Iată care este meniul complet pentru masa de sărbători.
Paștele ortodox 2023: rețetă de drob tradițional
INGREDIENTE:
- 1 kg organe miel (inimă, ficat, rinichi)
- 4 ouă
- 2 cepe medii
- 4-5 fire ceapă verde
- 1-2 fire usturoi verde
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- unt pentru uns tava sau foaie de copt
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE:
- Organele de miel se curăță și se spală. Apoi se taie în bucăți mari și se pun în apă rece cu puțin oțet. După aproximativ 20 de minute se clătesc și se pun din nou în apă rece.
- Se fierb organele de miel în apă timp de 20 de minute. Se îndepărtează spuma ce se ridică la suprafață. Se scurg de apa în care au fiert șis e lasă la răcit.
- Ceapa uscată se curăță, se spală și se taie cubulețe. Se sotează în puțin ulei.
- Ceapa verde, usturoiul, pătrunjelul și mărarul se toacă.
- Într-un castron se bat ouăle.
- Organele de miel se trec prin mașina de tocat carne sau se taie cubulețe.
- Se adaugă peste carne ceapa sotată, ceapa verde, usturoiul verde, pătrunjelul și mărarul.
- Se condimentează cu sare și piper.
- Se adaugă și ouăle bătute, pentru ca amestecul de drob trebuie să fie legat, omogen.
- O formă de chec se tapetează cu unt/untură sau cu foaie de copt.
- Se așază și se uniformizează amestecul de drob de miel în tavă.
- Drobul de miel se dă la cuptorul preîncălzit la 180-190 de grade pentru 30-40 minute.
Citește și: Rețete de pască vegană pentru masa de Paște 2023. Vezi cum se prepară celebrul desert românesc
Paște 2023 Rețete de drob, stufat de miel, ouă umplute, pască cozonac. Meniul complet pentru masa de sărbători
Paște 2023: rețetă de stufat de miel
INGREDIENTE
- 1 kg carne de miel
- 7-8 fire de usturoi verde
- 2-3 linguri de bulion
- pătrunjel
- foi de dafin
- piper
- sare
MOD DE PREPARARE
- Carnea de miel se spală bine și apoi se pune la fiert, doar cât să dea în câteva clocote.
- Așezăm carnea într-o tavă potrivită, adăugăm usturoiul tocat, bulion sau suc de roșii.
- Adăugăm foi de dafin, sare și piper, după gust.
- Punem tava cu stufat în cuptor și o lăsăm până când se rumenește ușor.
- La final, presărăm verdeața tocată deasupra.
Paște 2023 Rețete de drob, stufat de miel, ouă umplute, pască cozonac. Meniul complet pentru masa de sărbători
Paște 2023: rețetă de ouă umplute
INGREDIENTE
- 5 ouă
- 1 pate 200g
- 100 g unt
- 1 lingură muștar
- 2 gălbenușuri
- ulei pt maioneză
- 4 linguri smântână
- piper,sare
MOD DE PREPARARE
- Se pun ouăle la fiert în apa rece cu 1 linguriță de sare.
- Din cele doua gălbenușuri, mustar și ulei se face maioneza.
- După ce s-au fiert ouăle, se lasă să se răcească.
- Se taie ouăle jumătăți, se scot gălbenușurile care se pisează cu furculiță.
- Gălbenușurile se amestecă apoi cu pateul, untul lăsat la temperatura camerei, sare și piper după gust.
- În maioneză se adaugă smântână, sare și piper după gust.
- Umplem jumătățile de ou cu pasta obținută.
- Se pun pe un platou și peste se pune maioneza.
Citește și: Prognoza meteo pentru luna aprilie 2023. Vezi cum va fi vremea în noaptea de Înviere și de Paște
Paște 2023: rețetă de pască
INGREDIENTE
- 500 g brânză de vaci
- 4 ouă
- 150 g zahăr
- coaja rasă de la o lămâie
- 1 lingură faină
- 1 lingură griș
- 1/2 linguriță praf de copt
- 50 g unt topit
- 100 g stafide
- 1 linguriță extract de vanilie
- zahăr pudră pentru decor
MOD DE PREPARARE
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12 - catena.ro
- Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Într-un bol, amestecați brânză de vaci cu ouăle, zaharul și coaja rasa de lămâie.
- Adăugați făina, grișul și praful de copt și amestecați bine.
- Turnați untul topit și extractul de vanilie și amestecați din nou.
- Adaugați stafidele și amestecați.
- Puneți amestecul într-o tavă de copt unsa cu unt și presarăți puțin zahar pudra deasupra.
- Coaceți timp de 45-50 de minute, sau până când pasca este aurie și fermă la atingere.
- Lăsați să se răcească și presărați zahăr pudră deasupra înainte de servire.
Citește și: Paște 2023. În ce zi se trece pe sub masă. Semnificația obiceiului din Săptămâna Patimilor
Paște 2023: rețetă de cozonac
INGREDIENTE
- 1 kg făină pt cozonac
- 50 g drojdie proaspătă
- 300 g zahăr
- 4 plicuri zahăr vanilat
- 500 ml lapte
- 100 g unt moale
- 100 ml ulei
- 5 gălbenușuri
- 1 lgt rasă de sare
- esențe
- coajă de portocală și lămâie
Umplutură:
- 5 albușuri
- 5 lg zahăr
- 400 g miez de nucă
- 3 lg cacao
- 3 lg unt de arahide crocant
- Esență de rom
MOD DE PREPARARE
- Încălzim laptele pe foc împreună cu zahărul tos și zahărul vanilat.
- Drojdia o dizolvam în 4 lg din laptele încălzit, o punem peste faina cernuta și presarăm putina faina deasupra. Lăsăm la loc cald până când se crapă faina deasupra la maia.
- Gălbenușurile le frecam cu sarea, coaja de lămâie, portocala și esențe.
- Punem gălbenușurile peste maiaua și faina din castron, adăugăm și restul de lapte și amestecăm cu lingura de lemn.
- Apoi urmează frământatul: Ungem mâinile cu amestecul de unt și ulei, și frământam până ce terminam amestecul de unt și ulei. Frământam cca 30 min până se dezlipește de le mâini și începe să facă bășici.
- Îl lăsăm să crească 1 oră și jumătate, acoperit cu un șervet curat, într-un loc cald și ferit de curenți.
- Intre timp pregătim umplutura:
- Batem albușurile spumă cu zahărul, adăugăm nucile, cacao, untul de arahide, esență, amestecăm și dăm deoparte.
- După ce trece 1 oră și jumătate, împărțim aluatul în 4 bucăți egale.
- Luăm fiecare buc de aluat, o întindem pe masa unsă cu ulei și punem peste ea din umplutura cu nuci și cacao. Apoi o rulăm.
- Procedăm la fel cu toate bucățile de aluat; apoi luăm câte 2 rulouri și le răsucim între ele.
- Punem cozonacii în forme tapetate cu hârtie de copt, îi ungem cu gălbenuș amestecat cu puțin lapte, și presărăm zahăr peste ei.
- Îi lăsăm să crească la loc cald până își dublează volumul.
- Coacem cozonacii la 180 grade C, în cuptorul preîncălzit, aproximativ 50 min, sau până trece testul scobitorii.
- După ce s-au copt, îi ungem cu sirop făcut din apă și zahăr.
Surse: m.bucataras.ro, topingrediente.com