Paștele ortodox: Pe ce dată vom sărbători Învierea Domnului în următorii șapte ani

În 2023, Paștele ortodox se sărbătorește pe 16 aprilie, în timp ce Paștele catolic pică pe 9 aprilie. Iată pe ce dată sărbătorim Paștele în următorii ani!

Autor: Ioana Enache

In articol:

În 2023, Paștele ortodox se sărbătorește pe 16 aprilie, în timp ce Paștele catolic pică pe 9 aprilie. Iată pe ce dată sărbătorim Învierea Domnului în următorii ani!

Pe ce dată sărbătorim Paştele ortodox în următorii ani

Paștele Ortodox 2024 – 5 mai

Paștele Ortodox 2025 – 20 aprilie

Paștele Ortodox 2026 – 12 aprilie

Paștele Ortodox 2027 – 2 mai

Paștele Ortodox 2028 – 16 aprilie

Paștele Ortodox 2029 – 8 aprilie

Paștele Ortodox 2030 – 28 aprilie

Citește și: Meteo aprilie 2023. Vezi cum va fi vremea de Paște

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Când sărbătorim Paştele catolic în următorii ani

Paștele Catolic 2024 – 31 martie

Paștele Catolic 2025 – 20 aprilie

Paștele Catolic 2026 – 12 aprilie

Paștele Catolic 2027 – 2 mai

Paștele Catolic 2028 – 16 aprilie

Paștele Catolic 2029 – 8 aprilie

Paștele Catolic 2030 – 28 aprilie

Multe persoane se întreabă de ce Paștele catolic și cel ortodox se sărbătoresc la date diferite. Ei bine, Biserica Catolică se raportează la calendarul gregorian, în timp ce Biserica ortodoxă se ghidează după calendarul iulian.

Deși, de obicei, Paștele catolic și Paștele ortodox se sărbătoresc în zile diferite, există și ani în care acestea pică în aceeași zi.

Citeste si: „M-am împăcat cu fostul meu soț pentru copiii noștri.” Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf nu mai sunt la cuțite! Ce se întâmplă acum între cei doi- kfetele.ro

Citeste si: Calendar ortodox 5 iunie 2023. Sărbătoare importantă pentru credincioși- stirilekanald.ro

Citeste si: Fanii lui Taylor Swift au purtat scutece pentru adulți la concertul ei. Motivul șocant pentru care au recurs la acest gest- radioimpuls.ro

Paștele în următorii 7 ani. Pe ce dată sărbătorim Învierea Domnului

Paștele în următorii 7 ani. Pe ce dată sărbătorim Învierea Domnului

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Semnificația Postului Paștelui pentru ortodocși. Tradiții care se respectă în post

Rugăciune de Paște

„Doamne Iisuse Hristoase, Judecătorul meu Preadrept! Cunosc că păcatele mele sunt fără de număr. De aceea Te rog în această zi, în care de Iosif și de Nicodim pus fiind in Mormânt, Te-ai pogorât în iad cu Sfantul si Îndumnezeitul Tău suflet și de acolo ai depărtat întunericul cu lumina Dumnezeirii Tale și ai adus bucurie nespus de mare strămoșilor noștri, căci i-ai mântuit de sclavia cea cumplită și i-ai suit în RAI.

Îngroapă păcatele mele și cugetele mele cele rele și viclene, ca să piară din mintea mea și să nu se mai lupte cu sufletul meu. Luminează întunecatul iad al inimii mele, alungă întunericul păcatelor mele și suie mintea mea la cer, ca să mă bucur de Fața Ta. Așa Doamne, primeste umilita mea rugăciune ca o tămâie mirositoare, pentru rugăciunile iubitei Tale Maici, care Te-a vazut pe Cruce pironit între doi talhari, si de durerile Tale cumplite i s-a rănit inima; care împreună cu ucenicii si cu mironositele Te-au pus in mormant, care a treia zi Te-au vazut înviat din morți si la Înălțarea Ta Te-a văzut suindu-Te de la pământ la cer, însoțit de Sfinții Tăi Îngeri.

Îndură-Te, Doamne, și de cei vii si de cei răposați, pentru rugăciunile Sfinților Tai, catre care zic si eu, nevrednicul: O, fericiti servitori ai lui Dumnezeu! Nu incetati a va ruga Lui, ziua si noaptea pentru noi, nevrednicii, care pururea greșim cu atâtea nenumărate păcate! Mijlociți pentru noi Darul și ajutorul lui Dumnezeu, pe care nu știm a-l cere după cuviință. Amin”

Paștele în următorii 7 ani. Pe ce dată sărbătorim Învierea Domnului

Paștele în următorii 7 ani. Pe ce dată sărbătorim Învierea Domnului

[Sursa foto: PixaBay]

sursă doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Postul Paștelui 2023. Rețete de prăjituri pe care le poți pregăti în post

Ce sunt sărindarele din Postul Paștelui 2023. Tradiția creștină se respectă în Postul Mare

Românca vedetă pentru adulți care a făcut furori cu felul în care prepară cocktailurile | GALERIE FOTO Fanii au taxat-o: „Ce poți face pentru bani... uimitor"

Adrian Despot, despre momentul viral de acum 15 ani. Motivul pentru care s-a enervat teribil: „Marea mea durere se revărsa fix împotriva lipsei de profesionalism a oamenilor din...

Rusalii 2023. Superstiții pentru marea sărbătoare din luna iunie! Ce nu au voie să facă creștinii ortodocși?

„Nu-l meriți.” Gina Pistol a primit mesaje răutăcioase la câteva zile, după ce s-a căsătorit cu Smiley

Un nou scandal este pe cale să izbucnească între Andreea Bălan și George Burcea! Procesul o poate lăsa pe vedetă fără sute de mii de euro

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies