
In articol:
- Pe ce dată sărbătorim Paştele ortodox în următorii ani
- Când sărbătorim Paştele catolic în următorii ani
- Rugăciune de Paște
În 2023, Paștele ortodox se sărbătorește pe 16 aprilie, în timp ce Paștele catolic pică pe 9 aprilie. Iată pe ce dată sărbătorim Învierea Domnului în următorii ani!
Pe ce dată sărbătorim Paştele ortodox în următorii ani
Paștele Ortodox 2024 – 5 mai
Paștele Ortodox 2025 – 20 aprilie
Paștele Ortodox 2026 – 12 aprilie
Paștele Ortodox 2027 – 2 mai
Paștele Ortodox 2028 – 16 aprilie
Paștele Ortodox 2029 – 8 aprilie
Paștele Ortodox 2030 – 28 aprilie
Citește și: Meteo aprilie 2023. Vezi cum va fi vremea de Paște
Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament
Când sărbătorim Paştele catolic în următorii ani
Paștele Catolic 2024 – 31 martie
Paștele Catolic 2025 – 20 aprilie
Paștele Catolic 2026 – 12 aprilie
Paștele Catolic 2027 – 2 mai
Paștele Catolic 2028 – 16 aprilie
Paștele Catolic 2029 – 8 aprilie
Paștele Catolic 2030 – 28 aprilie
Multe persoane se întreabă de ce Paștele catolic și cel ortodox se sărbătoresc la date diferite. Ei bine, Biserica Catolică se raportează la calendarul gregorian, în timp ce Biserica ortodoxă se ghidează după calendarul iulian.
Citeste si: Calendar ortodox 5 iunie 2023. Sărbătoare importantă pentru credincioși- stirilekanald.ro
Paștele în următorii 7 ani. Pe ce dată sărbătorim Învierea Domnului
Citește și: Semnificația Postului Paștelui pentru ortodocși. Tradiții care se respectă în post
Rugăciune de Paște
„Doamne Iisuse Hristoase, Judecătorul meu Preadrept! Cunosc că păcatele mele sunt fără de număr. De aceea Te rog în această zi, în care de Iosif și de Nicodim pus fiind in Mormânt, Te-ai pogorât în iad cu Sfantul si Îndumnezeitul Tău suflet și de acolo ai depărtat întunericul cu lumina Dumnezeirii Tale și ai adus bucurie nespus de mare strămoșilor noștri, căci i-ai mântuit de sclavia cea cumplită și i-ai suit în RAI.
Îngroapă păcatele mele și cugetele mele cele rele și viclene, ca să piară din mintea mea și să nu se mai lupte cu sufletul meu. Luminează întunecatul iad al inimii mele, alungă întunericul păcatelor mele și suie mintea mea la cer, ca să mă bucur de Fața Ta. Așa Doamne, primeste umilita mea rugăciune ca o tămâie mirositoare, pentru rugăciunile iubitei Tale Maici, care Te-a vazut pe Cruce pironit între doi talhari, si de durerile Tale cumplite i s-a rănit inima; care împreună cu ucenicii si cu mironositele Te-au pus in mormant, care a treia zi Te-au vazut înviat din morți si la Înălțarea Ta Te-a văzut suindu-Te de la pământ la cer, însoțit de Sfinții Tăi Îngeri.
Îndură-Te, Doamne, și de cei vii si de cei răposați, pentru rugăciunile Sfinților Tai, catre care zic si eu, nevrednicul: O, fericiti servitori ai lui Dumnezeu! Nu incetati a va ruga Lui, ziua si noaptea pentru noi, nevrednicii, care pururea greșim cu atâtea nenumărate păcate! Mijlociți pentru noi Darul și ajutorul lui Dumnezeu, pe care nu știm a-l cere după cuviință. Amin”
Paștele în următorii 7 ani. Pe ce dată sărbătorim Învierea Domnului
sursă doxologia.ro