Patriarhul Daniel împlinește astăzi 70 de ani! Preafericitul Părinte va fi decorat de Klaus Iohannis

Patriarhul Daniel împlinește astăzi 70 de ani! Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române este născut pe 22 iulie 1951.

Patriarhul Daniel împlinește astăzi 70 de ani!
Patriarhul Daniel împlinește astăzi 70 de ani![Sursa foto: MediaFax Foto]
Autor: Elena Popescu

In articol:

Patriarhul Daniel împlinește astăzi 70 de ani! Preafericitul Părinte va fi decorat de Klaus Iohannis, într-o ceremonie care va avea loc la Palatul Cotroceni.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe numele de mirean Dan Ilie Ciobotea, s-a născut pe 22 iulie 1951, în comuna Bara din județul Timiș.

Patriarhul Daniel împlinește astăzi 70 de ani!

Patriarhul Daniel, pe numele de mirean Dan Ilie Ciobotea, împlinește astăzi 70 de ani. Preafericitul Părinte Daniel  s-a născut la data de 22 iulie 1951, în comuna Bara, județul Timiș.

Citeste si: Primele declarații ale Papei Francisc, după operația grea prin care a trecut. Suveranul Pontif a transmis un mesaj populației greu încercate în aceste zile

Astăzi, va fi oficiată o slujbă de Te Deum la Altarul de vară al Catedralei Patriarhale, iar mai apoi, în sala Aula Magna din Palatul Patriarhei va avea loc un "moment aniversar", unde vor fi prezentate mesajele din partea autorităţilor de stat, precum şi din partea altor instituţii publice. În încheiere, vor fi prezentate un volum şi un film aniversar, scrie hotnews.ro.

Tot astăzi, începând cu ora 17, Preafericitului Părinte Patriarh Daniel va fi decorat de către președintele Klaus Iohannis, într-o ceremonie oficiată la Palatul Cotroceni.

Citeste si: De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup- bzi.ro

Citeste si: Care este salariul unui preot în România în 2021? Indemnizații de demnitari la vârful Bisericii Ortodoxe: Patriarhul câștigă cât Președintele Senatului, un arhiepiscop, cât un ministru! Dezvăluiri exclusive

Patriarhul Daniel împlinește astăzi 70 de ani!
Patriarhul Daniel împlinește astăzi 70 de ani![Sursa foto: MediaFax Foto]

Cine este Preafericitul Patriarh Daniel 

Patriarhul Daniel, pe numele său din buletin, Dan Ilie Ciobotea, s-a născut la data de 22 iulie 1951, în satul Dobrești din comuna Bara, județul Timiș, fiind al treilea copil în familia învățătorului Alexie și Stela Ciobotea.

După absolvirea examenului de bacalaureat, Daniel Ciobotea se înscrie ca student la Institutul Teologic Universitar din Sibiu, unde obține Diploma de licență în teologie.

În perioada anilor 1974-1976 frecventează cursurile de doctorat la Institutul Teologic Universitar din București, Secția Sistematică, sub îndrumarea Pr.

Prof. Dr. Dumitru Stăniloae, iar mai apoi își continuă studiile în străinătate: doi ani la Facultatea de Teologie Protestantă a Universității de Științe Umane din Strasbourg (Franța) și doi ani la Universitatea Albert Ludwig din Freiburg im Breisgau, Facultatea de Teologie Catolică (Germania), potrivit wikipedia.org.

Patriarhul Daniel împlinește astăzi 70 de ani!
Patriarhul Daniel împlinește astăzi 70 de ani![Sursa foto: MediaFax Foto]

Începând cu anul 1980, Daneil Ciobotea a activat ca lector la Institul Ecumenic de la Bossey din Elveția, fiind și profesor asociat la Geneva și Fribourg (Elveția).

La data de 6 august 1987, Daniel Ciobotea intră în viața monahală la Mănăstirea Sihăstria cu numele Daniel, avându-l ca naș de călugărie pe arhimandritul Cleopa Ilie. Cu această ocazie, a fost hirotonit ieromonah.

În prezent, Daniel Ciobotea este patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. Acesta a fost ales de către Colegiul Electoral Bisericesc la data de 12 septembrie 2007, fiind înscăunat în această funcție la data de 30 septembrie 2007.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Care este salariul unui preot în România în 2021? Indemnizații de demnitari la vârful Bisericii Ortodoxe: Patriarhul câștigă cât Președintele Senatului, un arhiepiscop, cât un...

Un preot a scos din buzunar peste 60.000 de euro, fiind șantajat cu un film compromițător, cu tentă sexuală

Patriarhul Daniel, decizie de ultimă oră! Ce se va întâmpla în biserici de acum: "Materiale informative despre..."

Horoscop Zilnic Marți 3 August 2021: Berbecii trebuie să fie cu băgare de seamă în privinţa deciziilor pe care le au de luat

Se schimbă buletinele de identitate! Cine sunt românii care vor primi cărțile de identitate cu cip

BOMBA ANULUI! O gimnastă celebră este noua iubită a lui Reghecamf. Relația este oficială și asumată

Încă nu sunteți convinși că suntem pe buza prăpastiei? Fenomenul din Africa sperie întreaga lume

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies