Stiri

Patru cutremure mari în România! Ce să faci în caz de seism major

Patru cutremure au avut loc astăzi în România.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

Astăzi, conform Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, două cutremure au avut loc, la diferenţă de cinci ore. Primul cutremur a avut loc noaptea, în judeţul Vrancea, la ora 2:17, şi a avut 3 grade pe scara Richter, provocându-se la o adâncime de 109 kilometri. Cel de-al doilea cutremur a avut loc dis-de-dimineaţă, în judeţul Buzău, la ora 7:33 şi a avut 3.8 grade pe scara Richter, provocându-se la o adâncime de 148 de kilometri.

Spre seară, însă, au mai avut loc încă două cutremure, la o diferenţă mică de timp. Cel de-al treilea cutremur a avut loc la ora 18:49, în judeţul Vrancea, şi a avut 2.5 grade pe scara Richter, provocându-se la o adâncime de 72 de kilometri. Cel de-al patrulea cutremur a avut loc la ora 20:03 şi s-a produs în judeţul Buzău, la o adâncime de 137 de kilometri. Cutremurul a avut 2.9 grade pe scara Richter. 

Ce să faci în caz de cutremur?

În cazul în care se produce un cutremur mai mare, trebuie să aveţi în vedere următoarele lucruri: trebuie să pregătiţi dinainte un plan de urgenţă, să cunoaşteţi ieşirile din clădirea în care vă aflaţi, să evitaţi rănirile, să aveţi mâncare care nu se depozitează în frigider, care nu trebuie să fie gătită sau preparată. De asemenea, să aveţi kit de prim ajutor cu medicamente şi ustensilele necesare tratării unei răni. De asemenea, să aveţi pregătite şi baterii, lanterne, lumânări, sfoară, bandă adezivă, instrumente de scris, briceag, fluier şi să ştiţi mereu unde sunt actele!

Galerie foto  Urmatorul articol