WowNews logo WOWnews
Stories
Rețetă simplă negresă
Păzea, Creața gătește! Rețetă simplă și delicioasă de negresă, gata în doar 30 de minute

Actualitate

Păzea, Creața gătește! Rețetă simplă și delicioasă de negresă, gata în doar 30 de minute

Ai poftă de o negresă dar nu vrei o rețetă complicată, care să te țină ore întregi în bucătărie? Creața are soluția!

„Păzea, Creața Gătește!”, un show culinar online marca WOWnews, vine cu o nouă rețetă, simplă și delicioasă. Dacă în ultima ediție ați aflat cum puteți să obțineți un tiramisu de excepție, în doar 15 minute, acum puteți urmări câțiva pași esențiali pentru a prepara o negresă gustoasă.

Citește și: Păzea, Creața gătește! Rețetă simplă pentru paste carbonara. Care sunt ingredientele de care ai nevoie

Citeste si: VIDEO În ce condiții trăiește acum Tanti Vasilica? Bătrâna a avut și case și palate, însă ceva s-a rupt la un moment dat! "Mi-a fost greu!" - kfetele.ro

Ingredientele pentru rețeta de negresă

Pentru blat aveți nevoie de:

· 4 ouă

· 200 g de unt

· 200 g de făină

· 100 ml de lapte

· 300 g de zahăr

· 50 g de cacao

· 1 linguriță de esență de rom

· 1 linguriță de praf de copt

· 1 praf de sare

Pentru glazură aveți nevoie de:

· 50 g de ciocolată neagră

· 50 g de smântână pentru frișcă

· Decorațiuni

Rețetă simplă negresă

Păzea, Creața gătește!

[Sursa foto: Captură YouTube]

Mod de preparare negresă

Pentru a prepara negresa, puneți cele patru ouă într-un bol, turnați cele 300 de grame de zahăr peste care presați un praf de sare, apoi mixați totul, până când se încorporează ingredientele. Ulterior se adaugă untul, esența de rom, făina, praful de copt și laptele și se mixează din nou. Compoziția rezultată se toarnă într-o tavă cu hârtie de copt, apoi se introduce în cuptorul preîncălzit, setat la o temperatură de 200 de grade, unde va sta timp de 20-30 de minute.

Citește și: Cine este Creața de la emisiunea „Păzea, Creața gătește”? Pasiunea Alexandrei Matei pentru gătit a început din copilărie: „Adăugam pământ și frunze și dădeam mâncar

Cât timp se coace prăjitura, vă puteți ocupa de glazură. Ciocolata va trebui topită la bain-marie. Puneți pe foc o oală cu puțină apă. Când apa a început să fiarbă, așezați deasupra un bol de aceleași dimensiuni, în care turnați cele 50 de grame de ciocolată, alături de smântâna pentru frișcă și amestecați până obțineți o compoziție lichidă. Când s-au topit, luați de pe foc și turnați peste prăjitura scoasă din cuptor. Se poate orna, preferențial, și cu decorațiuni. Poftă bună!

Rețetă simplă negresă

Păzea, Creața gătește!

[Sursa foto: Captură YouTube]