Pe ce dată are loc înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Cine va participa la funeraliile suveranei

Când va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a. Care este motivul pentru care funerariile au loc după 10 zile.

Autor: Alexandra Nistor

In articol:

Pe ce dată are loc înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Conform protocolului regal, perioada de doliu pentru Familia Regală și cetățenii Angliei durează 10 zile. Când au loc funeraliile și ce evenimente sunt așteptate la Casa Regală până atunci.

Pe ce dată are loc înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Moartea celui mai longeviv suveran britanic a îndurerat milioane de oameni și a adunat sute de mii de cetățeni în fața Palatului Buckingham, pentru a aduce onorariile celei ce le-a fost regină timp de 70 de ani. Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a va avea loc luni, 19 septembrie 2022.

Perioada de doliu a început pe 8 septembrie 2022, data decesului Elisabetei a II-a. Sicriul reginei s-a aflat la Castelul Balmoral, locul în care regina și-a dat ultima suflare, iar duminică a fost dus Palatul Holyroodhouse din Edinburgh. Astăzi, 12 septembrie, la Edinburgh sunt așteptați noul Rege al Angliei, Charles al III-a, împreună cu regina consoartă, Camilla. Sicriul va fi dus la Catedrala St. Giles la ora 16:35, moment îndurerat în care membrii familiei vor merge pe jos în urma sicriului.

data inmormantare regina elisabeta a II-a

Cine va participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

[Sursa foto: https://www.instagram.com/theroyalfamily/]

Corpul neînsuflețit al fostei regine a Marii Britanii va fi transportat mâine la Northolt, într-o călătorie de 55 de minute cu avionu.

Odată ajuns la Northolt, sicriul va fi dus în sala de bal din Palatul Buckingham, unde fiii, nepoții, nurorile și strănepoții își vor putea aduce omagiile regretatei regine.

Citeste si: Ce avere avea Regina Elisabeta a II-a. Cine primește banii lăsați moștenire

Citeste si: „L-am bătut și eu pe el. Ne băteam parte în parte”. Adriana Bahmuțeanu, declarații halucinante despre loviturile încasate de la Silviu Prigoană: „Da, m-a bătut cu pliciul”- kanald.ro

Citeste si: Cutremure în România! Anunțul momentului după cutremurul devastator din Turcia- stirilekanald.ro

Următoarea călătorie a Reginei Elisabeta a II-a va fi la Palatul Westminster. Sicriul va fi transportat cu trăsura pe 14 septembrie, la ora 16:22, alături fiindu-i Regele Charles al III-a, familia și personal din Casa Regală. La ora 15:00, Arhiepiscopul de Canterbury va ține o slujbă la palat. Timp de cinci zile, fosta regină va rămâne la Palatul Westminster și va aștepta oamenii care vor să-i aducă ultimele omagii.

Cine va participa la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Corpul reginei Elisabeta va fi condus pe ultimul drum în dimineața zilei de 19 septembrie 2022 la Biserica Westminter Abby, pentru slujba de înmormântare și funeralii. Locul de veci al reginei nu este ales din întâmplare, acesta fiind spațiul în care regii și reginele Marii Britanii sunt încoronați. Biserica Westminter Abby este, de asemenea, locul în care Elisabeta a II-a și Philip și-au jurat iubire veșnică.

data inmormantare regina elisabeta a II-a

Când va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a

[Sursa foto: https://www.instagram.com/theroyalfamily/]

Importantul eveniment va fi televizat și așteptat să fie privit de milioane de persoana din întreaga lume. Prezenți la funeralii vor fi membrii Familiei Regale, printre care Regele Charles, regina consoartă Camilla, Prințul Edward, Prințul Andrew, Prințesa Anne, dar și nepoții William și Harry, împreună cu soțiile și copiii ei. Alături de ei, sunt invitați șefii de stat din toată lumea și politicienii de rang înalt din Anglia.

data inmormantare regina elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată la Biserica Westminter Abby 

[Sursa foto: https://www.instagram.com/theroyalfamily/]

Printre numele conducătoare ale statelor care au răspuns deja la invitație sunt Joe Biden, Împăratul Naruhito al Japoniei, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Jancinda Ardern, premierul Noii Zeelande, Regele Felipe al VI-lea al Spaniei, dar și membrii Familiilor Regale din Belgia, Danemarca, Olanda, Norvegia și Suedia.

Citeste si: „M-a bătut, recunosc.” Adriana Bahmuțeanu a fost victima abuzurilor fizice- kfetele.ro

Citeste si: Irina Nicolae, trădată de fostele colege din A.S.I.A.! Cântăreața rupe tăcerea după ce nu a fost invitată să cânte la reunirea formației: ”Am avut un șoc”- radioimpuls.ro

Citeste si: „I-am simțit prezența în fiecare cameră” Prințul Harry, îngenuncheat de durere după moartea bunicii sale. Ce s-a întâmplat după ce s-a întors la Palat?

Primul șef de stat care nu va participa la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a este Vladimir Putin. Președintele rus nu se va prezenta la funeraliile de pe 19 septembrie 2022, deoarece invitația nu a fost trimisă către Kremlin.


surse: euronews.ro, libertatea.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cine va îngriji câinii Reginei Elisabeta a II-a, după moartea acesteia. Suverana era o mare iubitoare a rasei Corgi

Cine este sosia Reginei Elisabeta a II-a și ce gest a făcut în memoria acesteia?

Un nou cutremur cu magnitudinea de 7,7 grade pe scara Richter în Turcia, la o adâncime de doar 2 kilometri! Informații de ultim moment

Cutremur Turcia azi, 6 februarie 2023: Imagini cumplite din Nurdağı / Provincia Gaziantep. Este unul dintre cele mai puternice seisme din ultimii 100 de ani din Turcia

Declarații controversate făcute de Vladimir Putin. De ce a promis că nu-l va ucide pe Zelenski

Iată care sunt câteva dintre efectele stresului de la locul de muncă asupra oamenilor

"Eu sunt femeia cu care Printul Harry și-a pierdut virginitatea! Cum arată Sasha Walpole, femeia care l-a făcut bărbat pe Harry

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies